tisdag 3 juni 2008

Johan Persson nöjd med kämpainsatsen

I en intervju med SR Malmö berättar BoIS:s segerskytt i matchen mot Åtvidabergs FF, Johan Persson, att han är mycket nöjd med lagets kämpainsats efter tre matcher utan vinst och underläge i matchen. Persson berättar även om hur det gick till vid BoIS:s segermål i matchen:

- Vi får en hörna och Linus Malmqvist kommer upp bra i mitten och nickar den på en av deras spelare som står på mållinjen och den studsar ut och jag bara klipper till och den går in i nättaket.

SR Malmö har även intervjuat BoIS:s tränare Anders Linderoth som menar att BoIS mycket väl kunde lett matchen med 0-3 efter femton spelade minuter och hänvisar till tre kanonchanser som BoIS ska ha skapat under inledningen av matchen. ADVVOS har här lite svårt att förstå vilka tre chanser som Linderoth åsyftar men vi kan kanske tänka oss att det rör sig om Pär Cederqvists lama nickförsök i den 4:e minuten och Mirza Jelecaks svaga avslut i fritt läge strax därefter samt Cederqvists halvtaffliga avslut i den 14:e minuten. Om det är dessa avslut som Linderoth avser när han pratar om kanonchanser för BoIS så måste ADVVOS säga att Linderoth har vad britterna brukar kalla "a vivid imagination". Visst, det är målchanser, vi ger Linderoth det, men inte fan rör det sig om några kanonchanser och om Linderoth väljer att kalla det för kanonchanser vad kallar han då de chanser som Ricardo Santos hade under den andra halvleken? Räcker språket ens till för för att beskriva dessa chansers farlighet? Well, well, well.

I övrigt säger Linderoth att han tycker att BoIS spelade och jobbade väldigt bra och att han i halvlek sa åt sina spelare att forstätta på samma sätt och gå ut och vända på matchen i den andra halvleken vilket man också gjorde.

Ni hittar intervjun med Johan Persson här och intervjun med Anders Linderoth här.