måndag 2 juni 2008

Xhevdet Llumnica Temple of Doom style

Om ni är lika gamla som ADVVOS så kommer ni säkert ihåg scenen från Indiana Jones & the Temple of Doom där "the evil voodoo witch doctor" sliter ut hjärtat ur kroppen på en stackars hjälplös bybo bara för att visa upp dess sista hjälplösa slag för mannen innan han faller död till marken. ADVVOS föreställer sig att Örgrytespelarna och hemmapubliken kände sig som den där stackars hjälplösa bybon i lördags när Xhevdet Llumnica i den 77:e minuten satte spiken i kistan med sitt underbara 0-3-mål. Det må förvisso ha varit Diñho som gjorde det sista målet men i ADVVOS ögon var Llumnica, möjligtvis ska Llumnica dela hedern med tränarparet Michael Borgqvist och Edmond Lutaj som helt klart hade gjort sin hemläxa, den stora hjälten i Assyriska.

0-3-målet var en härlig delikatess. Pricken över i:et på ett för dagen perfekt spelande Assyriska och ett riktigt bevis på hur pass överlägsna man var denna eftermiddag. Målet bjöd verkligen på allt man kan begära av ett fotbollsmål. En härlig blandning av spelintelligens, handlingsuppfattning, styrka, teknik och precision. En fröjd för ögat! Strax utanför Örgrytes straffområdet tar Llumnica emot en utmärkt chippassning från Dennis Östlundh, och med Dennis Jonsson i ryggen tar Llumnica ner bollen på bröstet och innan bollen tagit i marken bombar Llumnica in 0-3 i nättaket. Halvvolleyn är fullständigt otagbart för Dick Last i Örgrytemålet.

På hemmaläktaren tystnar sången. På plan visar ÖIS-spelarna upp ett kroppsspråk som säger mer än tusen ord. I mitten av allt står Llumnica och vi vet inte om det är en synvila men ADVVOS tyckte sig se att han hade ÖIS:s hjärta i handen och att det slog ett par slag innan det föll till marken.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Jarelind sa...

Fan vad bra ni är.

En Drogba-mot-Liverpool alltså?

Vilken blunder vi gjorde när vi inte bokade in någon Assyriska-match i sändningsschemat under våren. Lyckligtvis finns det tid till bot och bättring.

Unknown sa...

Haha, klockrent.
Advvos är bäst (efter AFF självklart)

Vill inte att tv4 ska visa våra matcher. För då skulle det inte vara lika mkt folk på bortamatcherna...
Visa hemmamatcher bara tack ;-)

Allt du vill veta om Superettan sa...

Haha, vi gör vad vi kan...

Med tanke på hur Assyriska spelar just nu förstår vi att ni ångrar att ni inte bokade in dem under våren. Å andra sidan vem kunde ana att Assyriska skulle vara så här bra. Vi antar att det kommer bli en hel del matcher under sensommaren och hösten med tanke på hur heta Assyriska är just nu. Kommer bli grymt kul att följa hur det går för seriens just nu bästa lag.

Unknown sa...

Kali-ma. Kali-MAA! Bukti degi Kali-MAAA!

Jo, jag är tyvärr fullt tillräckligt gammal för att minnas den scenen ur Indiana Jones. Såsom närvarande i "templet" i lördags kan jag dessutom bekräfta att liknelsen är välfunnen. Förra året hann man börja vänja sig vid sånt här, men efter inledningen av årets säsong kom detta verkligen först som en iskall dusch, sedan ett slag i mellangärdet, och slutligen just som om de slet hjärtat ur kroppen på en.

Hur det nu skall gå mot Häcken, det vågar jag knappt tänka på. Varför skulle det skickliga laget inte utnyttja samma blottor i ÖIS som Assyriska nu har avslöjat för världen? Blir det en sån här match till, då är risken att vi Öisare slutar som tyskarna i första Indiana Jones-filmen, och smälter av fasa...