torsdag 24 april 2008

ADVVOS tippar tredje omgången

Åtvidabergs FF - Örgryte IS, Kopparvallen, kl. 19.00, 0-0

När två av seriens försvarsmässigt sett bästa lag möts blir det målsnålt. I så mån som ADVVOS överhuvudtaget förstår sig på fotboll är det ytterst troligt att de två lagens mittfält tar ut varandra även om det på papret känns som att ÅFF har den något vassare uppställningen. Om vi istället ser på försvaret så har ÖIS där ett visst övertag och när det gäller anfallare så känns det hugget som stucket nu när Ricardo Santos saknas i ÅFF. I vilket fall som helst så vågar vi utlova en match med mycket krig på mittfältet. Om vi skulle ge oss på att ge er underlag för en halvgardering så skulle vi säga 1-0, efter en frispark av Kristian Bergström. Vi kan dessutom redan nu avslöja att ADVVOS har fixat så att vi kan vara på plats och rapportera direkt från Kopparvallen.

Matchen visas dessutom på TV4.

BK Häcken - Enköping SK, Rambergsvallen, kl. 16.00, 4-1

Att det blir hemmaseger är inte så mycket att snacka om. Vad vi kan snacka om är hur många mål Enköping ska släppa in. Om vi ska gå efter vad lagen presterat hittills under säsongen, och vad annat kan vi egentligen göra, så kommer Häcken att fullkomligt krossa Bosse Petersons manskap. Häcken kommer till spel med en enorm revanschlusta efter att två gånger om tappat ledningen i senaste matchen mot Qviding. I ett inlägg på Häckens officiella hemsida skriver mittfältaren Peter Nyström att han vill se mer av laget och att man måste försöka få igång ett eget spel och inte förlita sig så mycket på motståndarnas misstag. Av vad ADVVOS har sett hittills av Häcken i år så kan laget spela riktigt effektiv och fin fotboll och ADVVOS tror att vi kommer att få se det i matchen mot Enköping. Frågan är som sagt bara vad Häckens segersiffror ska skrivas till. Enköpings enda chans i den här matchen är att tränarna Petersson och Jesper Blomqvist har hittat något mirakelmedel som helt plötsligt fått spelarna att förstå att försvarsspel är något som hela laget spelar och som fått Ludwig Bergström i målet att förstå att hans jobb är att hålla bollarna på rätt sida mållinjen och inte att hämta ut dem ur nätet.

Degerfors IF - LB07, Stora Valla, kl. 16.00, 0-0

En oerhört svårtippad match mellan två lag som jagar årets första trepoängare. Degerfors har blandat vilt. Premiären mot Sirius vill man helst glömma på Stora Valla och efter 1-1-matchen mot Jönköping Södra utlovade spelarna att i nästa match då vinner man. Problemet för Degerfors är att de möter ett lag som varit hur stabila som helst försvarsmässigt. LB07:s problem har snarare varit att man haft svårt att göra mål. Målsskillnaden 0-1 efter två matchen skvallrar om lagets oförmåga att göra mål. I senaste matchen mot Åtvidaberg skapade laget en mängd målchanser, Salif Jönsson hade bl.a. ett skott som gick i stolpen, men i de avgörande lägena brast precisionen och kylan. Trots detta löper LB07 i år risken att få spela säsongen med tråkfotbollens tecken i pannan. ADVVOS lägger sitt strå till stacken och tippar matchen 0-0.

Landskrona BoIS - Väsby United, Landskrona IP, kl. 16.00, 3-1

Väsby må ha imponerat och vunnit helt rättvist mot Falkenberg men ADVVOS kan ändå inte släppa intrycket av att Väsby bara är uppe och gästspelare i Superettan. Ett lag som byggs helt kring yngre förmågor och lirare som inte platsar i ett allsvenskt bottenlag kan inte ha en chans mot ett lag som satsar på att gå upp i allsvenskan. Landskrona BoIS har alldeles för många vassa spelare och potentiella målskyttar i laget för att ens bjuda in Väsby i matchen. Så här långt så ser Landskrona tunga ut. Laget är väldisponerat och sett enbart till förstaelvan så finns det nog inget lag som kan mäta sig med BoIS. ADVVOS spår en promenadseger för BoIS i den här matchen.

Mjällby AIF - Jönköping Södra IF, Strandvallen, kl. 16.00, 2-0

Mjällby AIF är för tunga för Jönköping Södra och ADVVOS tippar att Marcus Ekenberg, Erton Fejzullahu och Marcelo Sarvas kommer att vara som kor på grönbete. Mot ett så pass svagt försvar som det som Jönköping mönstrar borde Ekenberg kunna utnyttja sin tyngd och rutin för att åtminstone få in en boll i nätet. När det gäller Fejzullahu och Sarvas så tror ADVVOS att de med sin speed och fina teknik kommer att ställa till stor oreda i Jönköpings försvarslinjer. Det enda orosmomentet är väl att att Mjällbys försvarsspel såg mer än lovligt svagt ut mot Sirius. För Jönköpings del så handlar det nog mer om att försöka hålla tätt under första halvlek. Det gäller att spela fegt och snålt, kanske till och med att laget kan välja att kötta till matchen rejält och bara tjonga långt på Kristen Viikmäe och Tommy Thelin. Vem vet, det kanske betalar sig med en överraskande 0-1-vinst.

Assyriska FF - IF Brommapojkarna, Södertälje Fotbollsarena, kl. 17.00, 3-0

Nyförvärven Alex och Diñho har nu avgjort var sin match för Assyriska. Om vi ska följa mönstret så borde det nu vara Martin Åslunds, Assyriska tredje kanonförvärv, tur att avgöra en match. Att det blir något annat än seger för Assyriska har ADVVOS svårt att föreställa sig. BP har i två matcher på rad nu vikt ner sig och spelat ett riktigt uselt försvarsspel. ADVVOS har helt enkelt svårt att se hur BP ska klara av att stå emot Assyriskas offensiv. När det gäller BP så hoppas vi att man vågar fortsätta att satsa på "the young ones" men att det kanske är hög tid att Philip Haglund och Christer Yousseff får plats i startelvan. Efter två mål senast mot Landskrona BoIS vore det lustigt om tränare Kim Bergstrand väljer att återigen sidsteppa Haglund.

Qviding FIF - Ängelholms FF, Valhalla IP, kl. 19.00, 2-1

I den tredje omgången kommer Qvidings första trepoängare. Med två hemmamatcher i rad och efter ett stundtals imponerande spel bör Qviding kunna plocka ner Ängelholms FF tämligen enkelt. Allt hänger på om Mattias Lundström, Josef Karlsson, Hannes Stiller och Mattias Gravem kan fortsätta i samma frenetiska stil som i matchen mot Häcken och om yrvädret på vänsterkanten Tobias Sana får förtroendet från start. Om det sker så kan inte ADVVOS föreställa sig något annat än en enkel Qvidingseger i detta nykomlingsmöte. Som ADVVOS ser på matchen så ligger Ängelholms chans i att laget får ett tidigt ledningsmål och att laget sedan kan bygga vidare på detta och skapa lite gnagande oro bland Zoran Lukics mannar. Om Ängelholm återigen kan visa upp det fina spel som laget hade de första tjugo minuterna av första och andra halvlek i matchen mot Örgryte så kan man kanske utmana Qviding. För att det ska ske gäller det dock att Mattias Adelstam vässat frisparksskyttet och att Emil Salomonsson fått upp speeden på sin vänsterkant. Dessutom måste försvarsspelet upp ett snäpp om ÄFF ska ha någon chans mot Qviding.

Falkenbergs FF - Sirius, Falkensbergs IP, kl. 19.00, 1-2

I ADVVOS:s bok kan inte den här matchen sluta på något annat sätt. Allt det handlar om är att Sirius håller upp tempot och fortsätter att springa som de gjorde mot Degerfors och i början av Mjällbymatchen. När Sirius drar upp tempot och får fart på sina tre offensiva mittfältare är det inte många lag i serien som hänger med. Med Martin Ekström och Mani Tourang på varsin kant och Andreas Eriksson som nav i mitten har Pär Millqvists lag en mängd olika sätt att ta sig igenom motståndarnas försvar. I senaste matchen mot Mjällby skapade Sirius stor oreda i motståndarnas försvar under inledningen av matchen genom ständiga positionsbyten och ett högt tempo där varje spelare hela tiden vågade utmana och komma till avslut, inspel eller inlägg. Om man sedan lägger till en kille, Alexander Gerndt, som i en knapp vecka gått och grämt sig över att han drog den där nicken i ribban så vet man att Falkenberg är "in for a hell ride". Falkenberg är annars ett lag som har blandat och gett under inledningen av säsongen. I matchen mot Brommapojkarna imponerade laget stort på ADVVOS och det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst på plan. FFF sprang sönder BP och när man inte orkade springa så spelade man smart och sjönk med hela laget, minus Joel Johansson, och gjorde det svårt för BP. För tusan, när det gäller den här matchen är vi till och med så vågade att vi ger oss ut på slak lina och tippar matchens målskyttar; i Falkenberg tar Joel Johansson revansch för sitt missade friläge i matchen mot Väsby United och stänker in ett sent reduceringsmål; Sirius mål görs av Alexander Gerndt och Mani Tourang, båda målen kommer på passningar från Andreas Eriksson.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: