onsdag 30 april 2008

LB07 ur och Degerfors vidare i Svenska Cupen

När de två första superettanlagen gick in i Svenska Cupens andra omgång igår blev det med en gång dags för en skräll. På hemmaplan läxade Tibro AIK FK, som i vanliga fall huserar i division tre, upp LB07. Eller läxade upp och läxade upp, Tibro vann med 1-0. Därmed har vi ånyo fått ett bevis på att motivation slår klass nio gånger av tio. Precis som tidigare under säsongen hade LB07 stora problem med att få in bollen i mål.

- Det var som om det var glad pack i deras mål. Bollen slog i stolpen, i ribban, räddades på mållinjen, men in gick den inte, berättar LB07:s assiterande tränare Ulf Zeba för Sydsvenska Dagbladet.

Efter en massiv press från LB07 så avgjordes matchen på en kontring i den sjuttioåttonde minuten. Helt fri med LB07:s målvakt, Patrik Eklund, gjorde inte Tibros inhoppare Uthen Chaismrong något misstag. Bye, bye cupen för LB07.

I gårdagens andra match i Svenska Cupen slog Degerfors planenligt IFK Hässleholm på bortaplan med 0-4. Jonas Bertilsson blev tvåmålsskytt för Degerfors. De övriga målen gjordes av Mano Garcia (0-3) och Johan Pettersson (0-4). IFK Hässleholm hängde med bra under den första halvleken men när Degerfors la i en högre växel efter ungefär sextio minuter hade skånelaget aldrig någon chans. Inom loppet av nitton minuter gick Degerfors från 0-1 till 0-4. Med andra ord en enkelt seger för Degerfors som nu hoppas kunna ta med sig det positiva spelet och resultatet in i seriespelet när laget på måndag möter Örgryte IS på bortaplan.