onsdag 16 april 2008

Den enes dröm, den andres mardröm

Alla lag vill börja säsongen med 5-1. Inget lag vill börja säsongen med 1-5. Igår fick Sirius en drömstart på säsongen, samtidigt som Degerfors fick en riktig mardrömsstart på säsongen. När tjugotre minuter var spelade på Stora Valla stod det 3-0 till Sirius. 1-0 kom på en skarvning av Mikael Roth, 2-0 låg i nätet bakom Simon Nurme efter en nick av Alexander Gerndt, nyförvärvet från AIK som ersatte Daniel Hoch i truppen och startelvan, och 3-0 var signerat planens dominant, Anderas Eriksson. Ungefär där var matchen slut för Degerfors del även om Mano Garcia gjorde mål för Degerfors på straff strax innan halvtidsvilan. I den andra halvleken ökade sedan Sirius på siffrorna genom Martin Ekström och Mani Tourang. Enligt Janne Stahre, tränare i Degerfors, är resultatet från premiärmatchen bara att glömma.

– Det var rent ut sagt dåligt från vår sida. Vi var inte med mentalt, sa Stahre under presskonferensen.

Degerfors målvakt Simon Nurme höll med och sa till Karlskoga-Kuriren; - jag tar inte ett skott, jag gjorde en skitmatch. Nurme menar att han åtminstone borde ha tagit nicken från Gerndt och Martin Ekströms 4-1-mål. Inte för att det hade hjälpt.

För Sirius del så verkar det som att det urholkade talesättet "ett dåligt genrep ger en bra premiär" stämmer. Sirius som i genrepet inför Superettan gick på en riktigt mina i form av en 0-6 förlust mot Vasalund visade med 5-1-vinsten att laget trots allt blir att räkna med i år. Enligt de rapporter som ADVVOS har fått från matchen var Andreas Eriksson tillbaka i gammalt fint slag samtidigt som Pierre Gallo och Fredrik Olsson dominerade mittfältet. Siriustränaren Pär Millqvist hade för dagen valt att ställa upp med ett femmannamittfält, något som visade sig fungera väl då Degerfors aldrig lyckades lösa uppsalaiternas övertag på mitten.

Till UNT säger Millqvist att laget gjorde det enkelt för sig genom ett bra passningsspel och att alla i laget ställde upp för varandra samt att laget fick maximal utdelning under den första halvleken. De enda som bekymrade en strålande nöjd Millqvist var hur laget avslutade den första halvleken. Å andra sidan kan man väl fråga sig om en liten fjuttig tiominutersperiod i slutet av en halvlek är något att vara fundersam över när man vunnit med 5-1.

UNT har en referat från matchen här och en intervju med Pär Millqvist här. Karlskoga-Kurirens något bistra referat finns att läsa här.