tisdag 29 april 2008

Två assist av Penella räckte för Falkenberg

När Falkenberg igår tog emot Sirius hemma på Falkenbergs IP var det nog inte många som hade räknat med att hemmalaget skulle ta tre poäng. Men efter två misstag av Sirius målvakt Milan Barjaktarevic och två assist av Falkenbergs specielle framspelare Ricardo Penella är det precis vad som hände. Matchen slutade 2-1 till Falkenberg och trepoängaren förde upp laget på en sjätte plats i tabellen.

Matchen avgjordes inom loppet av ett par minuter där Sirius målvakt Milan Barjaktarevic gjorde ett antal ödesdigra misstag. Egentligen började misstagen redan i den trettonde minuten med att Barjaktarevic drar ner Joel Johansson i Sirius straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Straffen slås av Ricardo Penella men mittfältaren är inte riktigt skärpt utan bränner det gyllene läget till ledningsmål. Penella ska dock få en chans att revanschera sig. I den tjugotredje matchminuten snappar Penella upp ett missriktat inkast från Barjaktarevic och lyfter in bollen mot Joel Johansson i straffområdet. Johansson går upp och enkelt touchar han bollen så att den går över en chanslös Barjaktarevic. En målvaktstabbe kryddad med precision och finess ger 1-0 till Falkenberg.

Strax efter ledningsmålet är det dags för Penella att agera framspelare igen. Den här gången är det David Svensson som blir serverad. Efter en ny miss av Barjaktarevic nickar Svensson in bollen i mål. Falkenbergs tränare Thomas Askebrand var nöjd med sitt lags första halvlek och säger till Hallands Nyheter att han tycker att man vann matchen välförtjänt.

I motståndarlägret var det desto dystrare. Målvakten Barjaktarevic tar i UNT på sig Falkenbergs mål och är djupt bedrövad över sin insats.

- Det är enkla mål, helt klart. Vi bjuder på dem, säger Barjaktarevic till UNT.

I slutet av första halvlek lyckades Sirius få till en reducering genom ett riktigt klassmål av Pierre Gallo. Från tio-femton meter utanför Falkenbergs straffområdet borrar Siriusspelaren upp bollen i Stojan Lukics högra kryss. Närmare kvittering än ett mål kom dock aldrig Sirius denna kväll. Trots att Uppsalalaget tilläts äga mycket boll under den andra halvleken då Falkenberg backade hem och säkrade defensiven lyckades Sirius aldrig skapa några riktigt farliga kvitteringschanser.

- Falkenbergs spelare var klart rappare och hetare. Vi kom inte alls upp i normal standard och lät Falkenberg få alldeles för stort utrymme, säger Sirius tränare Pär Millqvist till Hallands Nyheter efter matchen.

Ni hittar UNT:s artikel om matchen här, och Hallandspostens här, och Hallands Nyheter här.