måndag 28 april 2008

Grimberg och Stahre om Degerfors-LB07

På presskonferensen efter matchen mellan Degerfors FF och LB07 uttryckte LB07:s tränare Anders Grimberg ett visst missnöje med det egna lagets försvarsspel under den första halvleken. Enligt Grimbergs sätt att se det hela var laget alldeles lamt och dåligt i presspelet vilket tillät Degerfors att föra matchen under den första halvleken. Precis som i matchen mot Åtvidabergs FF lyfter sig LB07 i den andra halvleken och laget har flyt med sig och gör 1-2.

- Det måste kännas lite småjobbigt för våra motståndare när man gör mål på sista sparken.

Degerfors tränare Janne Stahre kan inte göra mycket annat än att hålla med. I en uppgiven och trött ton maler Stahre på om att hans lag hade bra kontroll på matchen under inledningen av matchen. Med ett högt bolltempo och en schyst rörelse inom laget kändes det som att man lyckades skapa en hel del tryck mot sina motståndares straffområde. Stahre håller också med Grimberg om att den andra halvleken blev något jämnare i och med att LB07 lyckades hålla i bollen bättre och få lite längre anfall. Stahre menar att LB07:s 0-1-mål inte kändes helt rättvis men att 1-1 -målet kom rättvist. Att hans lag sedan förlorar på oförmågan att få undan bollen ur eget straffområde och att motståndarna gör mål på matchens sista spark känns oerhört tungt berättar Stahre.

Ni hittar sändningen från presskonferensen här.