fredag 25 april 2008

Upp till bevis för Häcken

Trots att Häcken hade svårt att få spelet att stämma mot Qviding så säger tränare Sonny Karlsson att det är långt från säkert att han gör några stora förändringar i startelvan i matchen mot Enköping SK. ADVVOS känner sig dock säker på två saker; för det första så borde Jonas Henriksson, med sina tre mål och sin enorma löpvilja, ha en given plats på högerkanten; och för det andra så finns det inte en chans i helvete att Karlsson väljer att ställa över Daniel Larsson. Inte efter det spel som Larsson visade upp mot Qviding. Om Häcken ska få hål på ett Enköping som är i enormt stort behova av att visa sig själva att man kan hålla ihop försvaret kommer laget att behöva Larssons fart och förmåga att utmana. Larsson är därmed tämligen självskriven i startelvan. Likaså skulle det vara mycket förvånande om Janne Saarinen och Peter Nyström inte får förnyat förtroende på det centrala mittfältet.

Om det skulle bli några förändringar i startelvan så är det snarast så att Karlsson väljer att vila Vincius och/eller Everton. Nyförvärven har inte riktigt fått spelet att stämma i de två inledande matcherna. En möjlighet skulle i sådana fall vara att Sonny Karlsson väljer att ställa över Vinicius, som inte alls kom till sin rätt mot Qviding, och flyttar upp Peter Nyström i anfallet bredvid Daniel Larsson. Nyström kan vara en förträfflig targetspelare och i slutet av matcherna, när Vinicius sprungit sig trött, har Häcken spelat med denna anfallskombination, både i matchen mot Ängelholm och i matchen mot Qviding. Om så skulle bli fallet är ADVVOS:s gissning att Daniel Forsell går in centralt på mittfältet. Efter Evertons insats mot Qviding kan inte heller den brasilianske kantspringaren vara helt säker på en plats i startelvan. Om det är så att Häckentränaren väljer att även ställa Everton utanför startelvan så borde det innebära att Peter Nilsson eller David Marek spelar från start.

I backlinjen kan det eventuellt bli tal om förändringar. Alfonso Rippa har inte imponerat i de inledande matcherna och efter sina insatser i matchen mot Qviding kan knappast Johan Lind eller Marcus Jarlegren känna sig helt säkra på sina platser. Lagom till matchen mot Enköping är Daniel Forsell, Mattias Östberg, och David Marek spelklara vilket innebär att det är hård konkurrens om backplatserna i Häcken. Att Karlsson skulle flytta på Emil Wahlström känns dock tveksamt. Det troliga är annars att Mattias Östberg går in i startelvan, istället för Rippa, och bildar mittlås med Wahlström. Daniel Forsell och David Marek, två spelare som kan spela både i backlinjen och på mittfältet, borde då ta plats på bänken. ADVVOS:s bedömning är att Sonny Karlsson inte vill ställa en helt ny backkonstellation på plan mot Enköping vilket betyder att Lind och Jarlegren fortsätter som ytterbackar.

Enköping SK har aviserat att det kommer bli förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Assyriska. Till Häckens officiella hemsida säger ESK:s andretränare, Jesper Blomqvist, att man spelat med i stort sett samma startelva i de inledande matcherna och att dessa spelare inte har fungerat tillfredställande och därför väljer nu Bosse Petersson och Blomqvist att göra vissa omkastningar i truppen. Tyvärr har inte ADVVOS haft någon möjlighet att få tag i ytterligare information kring Enköpings trupp inför matchen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: