måndag 28 april 2008

Intervju med Ricardo Penella

Siriusfotboll.se fortsätter sin utmärkta serie med motståndarintervjuer (ADVVOS tackar bl.a. Panikbyrån för tipset) och den här gången får vi stifta bekantskap med Falkensbergs FF:s mittfältsmotor Ricardo Penella.

Den spanske mittfältaren berättar bl.a. om hur han förra året kom till Falkenberg med bara åtta matcher kvar på säsongen och hur han med en gång märkte att han trivdes i klubben och att klubben trivdes med honom. Ricardo Penella var en stark anledning till att Falkenberg klarade sig kvar i Superettan förra säsongen; efter att spanjoren anslöt till laget vann man fem av de avslutande sex matcher. Och på den vägen är det och idag räknas Penella som en av Falkenbergs mest betydelsefulla spelare. En spelare som kan hålla i bollen så att Falkenberg kan flytta upp laget och skapa tryck mot motståndarnas straffområde men framförallt är Penella en strålande framspelare och tillsammans med de flyfotade anfallarna Joel Johansson och Kristoffer Fagercrantz bildar han ett kraftfullt anfallsvapen som kan ställa till besvär även för de bästa försvaren i serien.

I intervjun med Siriusfotboll.se berättar Penella även att tiden i Sverige hjälpt honom som fotbollspelare och att han här lärt sig att spela mot mer fysiska motståndare som spelar med en hårdare press. En sak som Penella hoppas att lära sig under sin tid i Falkenberg är att bli bättre på att offra sig för laget.

- Jag har inte riktigt rätt förmåga att offra mig för laget ännu, men tiden här i Sverige hjälper mig att hela tiden förbättra den aspekten.

Om inledningen av säsongen säger Penella att Falkenberg fick spelet att stämma ordentligt mot Brommapojkarna men att laget hade det avsevärt mycket svårare mot Väsby United och att man hade otur en att förlora matchen i slutminuten. Målsättningen för säsongen är annars att hänga kvar i Superettan. När det gäller matchen mot Sirius så berättar Penella att han minns Sirius som ett bra och offensivt spelande lag. Han nämner bl.a. Daniel Hoch som en spelare att se upp med och att han förväntar sig en svår match mellan två lag som vill spela offensiv fotboll.

Efter att ha läst intervjun kan ADVVOS på sätt och vis ångra att vi valt att se nykomlingsmötet mellan Qviding FIF och Ängelholms FF istället för Falkenberg mot Sirius. Jaja, man gör alltid misstag - live 'n' learn.

Ni hittar Johan Gilles intervju med Ricardo Penella här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: