lördag 19 april 2008

Taktisk omdisposition i Häcken

Inför matchen mot Qviding kommer BK Häcken att göra några taktiska omdispositioner av laget. Anledningen till detta är att Qviding spelar 4-2-3-1 och att tränare Sonny Karlsson känner en viss oro för att Janne Saarinen och Peter Nyström blir allt för ensam på det centrala mittfältet. Med tanke på att Karlsson har flaggat för att Häcken ställer upp med exakt samma startelva som i matchen mot Ängelholm så kommer vi nog få se Jonas Henriksson ta ett kliv in i banan och Daniel Larsson ta ett kliv ner i defensiven. Allt för att kötta till det lite extra på mittplan. En taktik som känns rimlig i och med att Qviding har en ambition att vara ett spelade lag som vill spela sig fram med hjälp av sina fem mittfältare.

De enda problem som ADVVOS kan se med denna omdisposition är att laget kan få svårt att utnyttja Daniel Larssons snabbhet. Men med tanke på att brassarna Everton och Vinicius inte är direkt kända för sina defensiva kvaliteter så är det egentligen det enda tänkbar att Larsson tar klivet ner.

Till Qvidingmatchen ser det dessutom ut som att Häcken får tillbaka Daniel Forsell och David Marek. Båda spelarna har tränat för fullt och spelade under veckan som gick match med Häckens utvecklingslag. Enligt rapporter är även Mattias Östberg på väg att göra sin första match med utvecklingslaget och skadade brassen Paulinho har slängt av gipset och börjat rehabträna på allvar.

Och imorgon hämtar Häcken hem tre poäng från centrala Göteborg.

Things are looking up för Häcken!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: