fredag 18 april 2008

Inför Ängelholms FF-Örgryte IS

Nykomlingen Ängelholms FF har fått en tuff lottning under öppningsomgångarna. I första omgången mötte laget storfavoriten BK Häcken på bortaplan. Ingen vidare lätt lottning. Mycket riktigt förlorade Ängelholm matchen med 3-1. Nu är det återigen dags för Ängelholm att möta ett förväntat topplag. Imorgon lördag får Ängelholm nämligen "finfrämmat" när Örgryte IS kommer på besök till Idrottsplatsen. Med tanke på att Örgryte IS inledde säsongen med att spela 0-0 mot LB07 så är det förmodligen ett revanschsuget ÖIS som Ängelholm får möta. Återigen ställs ÄFF inför en svår uppgift.

Ängelholm har dessutom ett par tunga avbräck i matchen mot ÖIS, bl.a. saknas backarna David Svanberg, borta på grund av avstängning, Jakob Augustsson och Max Mölder, bägge borta på grund av skador. Sedan tidigare saknas även Johan Mangfors. Den stora frågan inför matchen är därför hur tränare Roar Hansen ska formera backlinjen. På grund av ÄFF:s stora manfall i backlinjen och att vi ännu inte sett någon trupp för Ängelholm så vågar inte ADVVOS sig på att gissa någon förväntad startuppställning för ÄFF.

Det ser däremot ut som att Ängeholm får tillbaka mittfältarna Jonas Lind och Emil Salomonsson till helgen. I en artikel i dagens Helsingborgs Dagblad flaggar Roar Hansen för att Lind sett het ut på träningarna och att han kan få chansen redan mot Örgryte. I Emil Salomonssons fall så återstår fortfarande vissa frågetecken.

ADVVOS känner sig dock tämligen säkra på att Antonio Rojas, Björn Westerblad och Henrik Fribrock får förnyat förtroende på mittfältet. Rojas och Westerblad kommer, att precis som i mötet med Häcken, att husera på innermittfältet medan Fribrock tar en av ytterplatserna. Om Patrik Åström spelar beror på om supertalangen Emil Salomonsson är matchklar eller inte. Om Salomonsson känner sig helt återställd från feber och förkylning spelar troligtvis Salomonsson från start. På topp i Ängelholm får vi med största sannolikhet se Patrik Larsson och ADVVOS:s nye gullegris, och anledningen till varför vi åker trettio mil en lördags eftermiddag, Mattias "Boom-Boom" Adelstam.

När det gäller Örgryte IS har ADVVOS ännu inte sett någon gällande trupp för matchen men här känner vi oss tämligen säkra på att tränare Janne Carlsson ställer upp med ungefär samma elva som öppnade matchen mot LB07. Det vill säga att ÖIS-tränaren fortsätter att satsa på rutin och erfarenhet i backlinjen. Och det är absolut inget fel med det. Bengtsson, Prytz och Dahlin ledda av general Jonsson skötte sig fint i öppningsmatchen, även om Bengtsson och Prytz var riktigt lama vad det gäller att delta i det offensiva spelet.

När det gäller mittfältet och anfallet tror ADVVOS att vi kommer att få se några små förändringar, några små finjusteringar från tränare Carlssons sida. Allt för att Örgryte ska stå bättre rustade inför ett möte med ett lag som förmodligen kommer att falla med många spelare och spela försvar kring eget staffområde.

Vi tror därför att Carlsson kommer att satsa på lirarna Mentor Zhubi och Boyd Mwila istället för grovjobbarna Christian Lindström och Anton Holmberg. Zhubi och Mwila är två spelare som gillar att spela med bollen vid fötterna i fart. Två spelare som har förmåga att utmana spelare en mot en på ett annat sätt än vad Patrik Elmander och Anton Holmberg har. ADVVOS förmodar därför att Mentor Zhubi kommer att spela till vänster
på mittfältet från start. På högerkanten kommer terriern och vinnarskallen Björn Anklev att husera. Som nav i detta mittfält får vi förmodligen se Magnus Källander och Pavel Zavadil.

Sedan har vi den svåra frågan; en iskall Patrik Elmander eller en halvljummen Anton Holmberg? Vem av de två ska Carlsson satsa på bredvid Mwila? ADVVOS gör bedömningen att Patrik Elmander, trots sin obefintliga form, kommer att starta matchen. Anledningen är enkel, Elmander passar helt enkelt bättre ihop med Mwila. Elmander kan glida ner och möta boll samtidigt som Mwila, även kallad Zambiaexpressen av ÖIS-fansen, går i djupet. Dessutom är Elmander än utmärkt straffområdesspelare och måltjuv vilket borde passa bra tillsammans med Mwila.


Förväntade startuppställningar:
Ängelholms FF

Pär Hansson

Markus Holgersson ? Jonas Nilsson Christoffer Dahlström

Emil Salomonsson Antonio Rojas Björn Westerblad Henrik Fribrock

Mattias Adelstam Patrik Larsson

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Boyd Mwila Patrik Elmander

Pavel Zavadil


Mentor Zhubi Björn Anklev


Magnus Källander


Anders Prytz Marcus Dahlin Dennis Jonsson Christofer Bengtsson


Last
Örgryte IS

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: