måndag 21 april 2008

Sirius förberedda på tuff match

När IK Sirius mötte Degerfors IF borta i första omgången av Superettan vann laget en riktig promednadseger, 1-5. Imorgon tar uppsalaiterna emot Mjällby AIF på Studenternas IP. Sirius är dock förberedda på ett helt annat motstånd från Mjällby.

- Jag är inställd på en betydligt tuffare match än senast. Mjällby är ett bra lag, men vi går ut för att vinna matchen med en anfallsglad fotboll, säger Pär Millqvist till Sirius officiella hemsida. Enligt Millqvist är Mjällby ett av seriens tyngsta lag att möta och det gäller för Siriusspelarna att glömma Degerforsmatchen och ladda om för en ny hård fight.

I Sirius gör fjolårets skyttekung Daniel Hoch säsongsdebut. Till matchen mot Mjällby kommer Sirius till spel med följande trupp:

Milan Barjaktarevic
Martin Ekström
Andreas Eriksson
Elon Folkesson
Pierre Gallo
Alexander García
Alexander Gerndt
Daniel Hoch
Love Lidström
Jonas Lundmark
Mikael Nordh
Fredrik Olsson
Gustaf Segerström
Erik Tengroth
Mani Tourang
Petter Österberg

Även Mjällby AIF inledde säsongen helt enligt planerna med en 2-1-seger mot nykomligen Väsby United efter mål av Erton Fejzullahu och Marcus Ekenberg. Mjällby har än så länge inte släppt någon trupp inför morgondagens match men enligt rapporter kommer Joakim Augustsson att stå över matchen mot Sirius på grund av ljumskproblem. Sedan tidigare saknas även mittfältarna Philip Jonasson och Sasa Zimonjic.

I en intervju med Upsala Nya Tidning säger Marcus Ekenberg att bortamatchen mot Sirius är en av de svåraste matcherna under säsongen.

- Jag vet att Sirius är ett målglatt lag, så det gäller att se upp bakåt, säger Ekenberg till UNT.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


2 kommentarer:

Panikbyrån sa...

Bättre intervju med Ekenberg hittar ni här: http://www.siriusfotboll.se/index.php?page=12&m=&team=1&news=1211

Allt du vill veta om Superettan sa...

Tack för tipset. Länkar till den istället. Mycket bra intervju