söndag 20 april 2008

Årets första Göteborgsderby

Idag spelas det första av sex göteborgsderby i Superettan. Qviding FIF tar emot BK Häcken på Valhalla Idrottplats. ADVVOS kommer givetvis att vara på plats på Valhalla för att ge er halvtidsrapporter och matchrapport.

Enligt Häckens officiella hemsida mönstrar klubben samma manskap som i matchen mot Ängelholms FF. Det betyder att Häcken har följande spelare att tillgå i matchen:

Everton
Daniel Forsell
Erik Friberg
Jonas Henriksson
Fredrik Holster
Alexander Hysén
Marcus Jarlegren
Christoffer Källqvist
Daniel Larsson
Johan Lind
Peter Nyström
Alfonso Rippa
Janne Saarinen
Tom Söderberg
Emil Wahlström
Vinicius

BK Häcken är klara favoriter till segern i den här matchen. Stärkta av det fina spelet och de vackra målen från senaste matchen mot Ängelholm kommer vi förmodligen att få se ett spelsuget gäng med gott självförtroende. Som vanligt blir Janne Saarinen, Peter Nyström och Jonas Henriksson oerhört viktiga för Häcken. Det ska även bli intressant att se hur nye mittbacken Emil Wahlström och brassarna Everton och Vinicius följer upp sina fina insatser.

ADVVOS har förvisso svårt för Zoran Lukics, som vi brukar kalla det, naiva syn på fotboll, men vi är inte dumma och vi vet att man aldrig ska räkna ut ett lag som coachas av Lukic. Frågan är om inte det här är en match som passar Qviding då de inte förväntas föra spelet utan kan ligga och vänta på möjligheter till kontring. Dessutom ser det ut som att Qviding får tillbaka Joakim Jensen i mittförsvaret vilket kan betyda mycket i en match mot ett lag som på papret är bättre.

Qviding har ännu inte tillkännagjort någon trupp för matchen men enligt rykten som ADVVOS snappat upp kommer nyförvärvet från Hammarby, Joakim Jensen, att göra debut för Qviding. I övrigt kan vi nog vänta samma trupp som den som förlorade premiärmatchen mot Assyriska med 2-1. ADVVOS gissar alltså att vi får se följande uppställning från Qviding (och Häcken):

Startuppställningar

Qviding FIF

Tommy Naurin

David Wikander Joakim Jensen Jon Stockhaus David Björkeryd

Mathias Bulun Josef Karlsson Mattias Lundström

Angelo Vega Hannes Stiller Mattias Gravem
----------------------------------------------------------------------------------------
Vinicius Daniel Larsson

Everton Janne Saarinen Peter Nyström Jonas Henriksson

Marcus Jarlegren Emil Wahlström Alfonso Rippa Johan Lind

Christoffer Källqvist

BK Häcken

Avslutningsvis kan vi inte låta er missa hur Häckens officiella hemsida väljer att marknadsföra matchen. Bland det fyndigaste vi har sett i år:

"Och visst är det här den riktiga derbystämningen kommer infinna sig. För den som vill se 0-0 matcher och sitta 60 meter från sidlinjen var torsdagens gäspning mellan GAIS och IFK utmärkt. För oss andra som älskar att gå på fotboll, är det i morgon som den riktigt närheten och intensiteten av ett äkta derby kommer att infinna sig. Unga förmågor som är på väg uppåt, underdogs med de trognaste supportrarna, det är receptet för ett stämningsfullt derby."

ADVVOS kan inte göra annat än att hålla med. Way to go Häcken!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: