söndag 27 april 2008

Inför Assyriska FF - IF Brommapojkarna

Idag ska ADVVOS äntligen få se Assyriskas, eller Brassyriska som de numera kallas i folkmun, succébrassar Alex och Diñho. När Assyriska idag ska försöka ta sin tredje raka trepoängare är ADVVOS på plats på Södertälje Arena, allt för att kunna ge er lite bättre information om Södertäljelagets, och Alexs och Diñhos, succéstart på säsongen.

Inför matchen meddelar Assyriskas tränare Edmond Lutaj att laget ställer upp med i stort sett samma trupp som i 2-5-matchen mot Enköping SK. Det innebär att vi får se Diñho, som efter sina fyra mål i matchen mot Enköping ligger på andra plats i skytteligan efter Häckens Jonas Henriksson, och Göran Marklund tillsammans i anfallet. I de inledande omgångarna har Assyriska haft bra fart på offensiven, mycket tack vare att Marklund och Diñho fungerat så bra ihop. En annan anledning till att Assyriskas offensiv har fungerat så bra är att mittfältsspelet har fungerat över förväntan. Martin Åslund har kommit in bra i laget och tillför rutin och spelsinne. På det centrala mittfältet har sedan Dennis Östlundh och Andi Toompuu fungerat alldels utmärkt ihop. Om Assyriska kan hålla ihop spelet på mittfältet och stå upp mot BP trots att bortalaget kommer att ha ett numerärt övertag på mittfältet så har Assyriska en bra chans att gå segrande ur denna strid.

BP:s tränare Kim Bergstrand har anmält en sjuttonmannatrupp till dagens match där bl.a. Albin Ekdal, Joakim Hagernäs och Arash Talebinejad finns med. Bergstrand säger dock till klubbens hemsida att ingen av de tre spelarna är redo för nittio minuter ännu. Förmodligen kommer därmed Ekdal, Hagernäs och Talebinejad att börja på bänken.

Jon Persson, Pär Asp, Markus Karlsson och Richard Henriksson får idag den angenäma uppgiften att se till så att Assyriskas Diñho (och Göran Marklund) inte gör några mål. ADVVOS har svårt att se att tränare Bergstrand gör några ändringar i backlinjen även om laget släppt in fem mål på två matcher; två av Landskronas mål kan väl ändå sättas upp på skitmålskontot.

På BP:s mittfält är det dock mer sannolikt att vi får se vissa förändringar. Med tanke på Philip Haglunds och Chister Youssefs pigga inhopp i matchen mot Landskrona BoIS borde båda spelarna vara redo för startelvan. Dessutom är Anders Bååth-Sjöblom skadad vilket borde innebära att Joakim Runnemo tar ett steg ner på mittfältet och spelar brevid Stefan Bergtoft och att Youssef tar Runnemos centrala plats på det offensiva mittfältet.

BP:s trupp mot Assyriska FF:

Pär Asp
Sinan Ayranci
Dalil Benyahia
Stefan Bergtoft
Anton Cederling
Albin Ekdal
Philip Haglund
Joakim Hagernäs
Richard Henriksson
Markus Karlsson
Kristoffer Nordfeldt
Kim Odelius
Jon Persson
Erik Pilfalk
Joakim Runnemo
Arash Talebinejad
Christer Youssef


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: