måndag 21 april 2008

Diñho - en ny Afonso?

När Afonso Alves spelade sin första match i Sverige gjorde han fyra mål. Örgryte mötte Motala AIF i en b-lagsmatch (Paulinho som nu spelar i Hammrby gjorde sex mål i samma match). Igår när Assyriska gjorde saken kort med Enköpings SK stod Assyriskas nyförvärv Diñho för fyra mål och låg även bakom det femte målet. Tränare Michael Borgqvist och Dennis Östlundh hade på presskonferensen svårt att hitta ord för att beskriva hur bra Diñho är. Borgqvist talade om att det var omtumlande och nästan overkligt att se en spelare göra fyra mål och ligga bakom straffen som leder fram till ett femte mål medan Östlundh tror att Assyriska kommer få svårt att behålla Diñho om han fortsätter att ösa in sådana klassmål som de mål som brassen satte igår.

Att redan nu jämföra Diñho med Afonso är givetvis en stor överdrift men oavsett vilket skall det bli en fröjd att följa Diñhos och Alexs framfart i Superettan.

Med två matcher kvar att spel i den andra omgången så toppar nykomlinge Assyriska tabellen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Unknown sa...

Afonsos första match i Sverige var inte mot Åtvidaberg utan med ÖIS B-lag mot Motala, 6/5 2002. ÖIS vann med 15-0, men Affe gjorde bara ynkliga 4 mål. Det var Paulinho (som också debuterade i samma match) som gjorde sex. Se länk!
http://www.svenskafans.com/fotboll/ois/artikel.asp?id=5976

Det var i omgången efter, 13/5, som ÖIS B spelade mot Åtvid och vann med 12-0. Det var svårare att nu i efterhand hitta info om den matchen, då den var på bortaplan och ÖIS SvenskaFans inte skrev något. Men att döma av ett inlägg på ÖIS klotterplank var det återigen Pålle som gjorde sex mål, och Affe gjorde bara ett.

Allt du vill veta om Superettan sa...

OK, men då är han en nya Paulinho då. Inte riktigt lika vasst kanske. Betyder det att han kommer att nå Bajen som längst då? Hmm, taskigt för Dinho.

Allt du vill veta om Superettan sa...

Det är för övrigt tur att vi har dig kamelen. Du är fan i mig ett levande ÖIS-uppslagsverk!

Unknown sa...

Nej då! Jag har bara lite sporadisk stoppning i mitt generella kunskapshål; till exempel B-matcher jag själv skrivit referat ifrån. :o)

Allt du vill veta om Superettan sa...

Aha, det är så enkelt alltså. Som sagt hittar du fler missar så påminn oss bara!

En sak till, hittar du något annat intressant kring ÖIS som vi har missat att skriva om så får du väldigt gärna tipsa oss.