tisdag 15 april 2008

Publiksiffrorna

Vi visste det redan innan serien startade. Experterna och tv-sofftyckarna har tjatat om det till leda. Ni vet vad vi pratar om - publiksiffrorna. Visst, IFK Norrköping och GIF Sundsvall spelar inte i Superettan längre och då sjunker givetvis snittet för serien. ADVVOS måste ändå säga att preimäromgången lockat publik ungefär som förväntat. Uppslutningen kring Superettan är inte bra, men inte heller dålig. BoIS och Assyriska har så här långt haft mest besökare. Det enda laget som haft sämre publiksiffror än väntat är ÖIS. Trots allt snack om att laget är på gång, att Allbäck är på väg hem och att nu vänder det så lyckas klubben inte dra fullt hus i hemmapremiären mot LB07. Det måste helt klart ses som en missräkning!

Landskrona BoIS - Enköping SK 3873
Assyriska FF - Qviding FIF 2836
Örgryte IS - LB07 2540
Mjällby AIF - Väsby United 2175
Åtvidabergs FF - Jönköping Södra 1728
Falkensbergs FF - IF Brommapojkarna 1173
BK Häcken - Ängelholms FF 1016

Att mötet mellan BK Häcken och nykomlingen Ängelholms FF skulle hamna i botten var väl inte helt oväntat. Häcken har erkänt svårt att locka folk till Rambergsvallen och frågan är om Häcken, trots en förväntad topposition, inte kommer att snitta under 1000 personer i år.

Kvar har vi dock matchen mellan Degerfors IF och IK Sirius. ADVVOS:s gissning är att Degerforsborna idag sluter upp kring sitt lag och vi får se en publiksiffra uppemot. Sirius-supportrarna är dessutom erkänt duktiga bortaresenärer. Vågar vi sikta på en siffra upp mot 3000?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

ptrkhmbrg sa...

3000 är nog att hoppas på väl mycket. Allt över 2000 är godkänt en småkall arbetsdag i Degerfors.

Allt du vill veta om Superettan sa...

Aj fan, är det så illa alltså. Synd, en match mellan DIF och IKS borde väl kunna attrahera något fler än 2000. Det där sista 1000-talet fattar inte vad de går miste om.