måndag 21 april 2008

Bottennapp för Enköping

Enköping har inlett säsongen mer än lovligt svagt. I första omgången åkte laget på en propp av Landskrona BoIS, 3-1. När ESK igår hade hemmapremiär fick laget stryck med hela 2-5 av Assyriska. ESK fortsätter att ha stora problem med försvarsspelet, laget har nu släppt in hela åtta mål på de två inledande omgångarna. Under försäsongen hade Enköping stora problem med att hålla tätt. På elva matcher släppte laget in tjugoen mål; det är 1,91 mål per match. När nu säsongen är igång släpper laget in 4 mål per match - det håller inte om klubben vill nå sin målsättning att komma bland de sex främsta.

Frågan är om inte ESK:s tränare Bosse Petersson nu måste tänka över sitt spelsystem och säkra upp lite bättre bakåt. I gårdagens match inledde ESK med ett femmannamittfält men skapade då inte mycket framåt och i andra halvlek gick laget över till att spela med två anfallare. Då kom också Assyriskas mål.

Som om inte bekymren var nog för ESK så skadade sig backen Jonas Forsberg under gårdagens match och förmodas bli borta en längre tid.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: