tisdag 15 april 2008

Kommentarer från ÖIS-LB07

ÖIS.se har en föredömlig uppdateringstakt på sitt innehåll och nu har man även lagt ut tränarintervjuer från gårdagens presskonferens. ADVVOS har givetvis synat vad tränarna, Janne Carlsson och Anders Grimberg, har att säga om 0-0-matchen.

De båda tränarna är rörande överens med ADVVOS om att första halvlek tillhörde LB07 och att andra halvlek ägdes av Örgryte. Grimberg förklarar matchscenariot med att LB07 under den första halvleken spelade ett småfyndigt spel och skapade en del halvfarliga chanser men att man i den andra halvleken föll tillbaka för att bevaka den poäng man hade med sig när man kom in till matchen.

- Se'n i andra halvlek så är det ju det här syndromet att man är ju så förbannat rädd om den där poängen som man då har när det börjar närma sig nittio minuter så att man blir mer och mer försiktig. Man faller tillbaka och ÖIS går för tre poäng och trycker på oss ganska så bra.

Grimberg tackar den egna backlinjen och målvakten, Ola Hansson, för poängen. - Vi har en fyrbackslinje och en målvakt som idag är nästintill prickfria, avslutar Grimberg.

ÖIS:s tränaren Janne Carlsson håller i stort med i Anders Grimbergs analys av matchen och fyller i att ÖIS:s spel under den första halvleken var krampaktigt och att LB07 var det bättre laget.

- De vinner framförallt förstadueller långt upp i banan vilket gör att de hela tiden får tryck på oss även om de aldrig skapar den där riktigt, riktigt heta målchansen.

Carlsson är annars nöjd med sitt lags insats och då framförallt med försvarsspelet. ÖIS hade förväntat sig en väldigt tuff match och man hade innan match sagt att det skulle bli ett ställningskrig. I den andra halvleken tycker sedan Carlsson att ÖIS tar över och menar bl.a att om matchen hade pågått några minuter ytterligare utöver de nittiotvå minuter som matchen varade så hade ÖIS stått som segrare i premiärmatchen. Sett över hela matchen är Janne Carlsson nöjd med lagets försvarsspel, men direkt missnöjd med sina anfallare.

- Det var nära några gånger, men våra forwards gör inte ett tillräckligt bra jobb idag. Övriga, framförallt backlinjen gör det bra.

Ni hittar inslaget från presskonferensen här.

På ÖIS.se:s KlubbTV finns även en relativt intressant intervju med Dennis Jonsson efter ÖIS:s match mot LB07. Jonsson berättar att han är nöjd med sin insats och att det är skönt att premiären nu är över samt att han nu ska hem och ladda batterierna inför matchen mot Ängelholm. Ni hittar intervjun här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: