tisdag 15 april 2008

Perfekt inledning för BoIS

3-1 mot Enköping var precis den start på säsongen som Landskrona Bo behövde. Mål redan i den tionde minuten efter att Mirza Jelecak snappat upp en utboxning från Ludwig Bengtsson. Till Landskronabois.com säger Jelecak att han direkt var säker att sätta bollen.

- Jag såg direkt att han var ute. Jag visste att jag skulle sätta den om jag fick bollen över honom.

Rykten gör gällande att Jelecaks lobb var precis hur kylig som helst. Strax efter 1-0-målet var det så återigen dags för Bergström att hämta bollen ur maskorna när den för kvällen mycket duktige Linus Malmqvist timade Robin Wikmans frispark perfekt. 2-0. Efter femton minuter. Landskronapubliken kan inte ha trott sina ögon. BoIS har så vitt vi kan minnas inte vunnit en premiärmatch sedan 2003. Efter 2-0-målet var det aldrig varit något snack om saken utan Bois kontrollerade första halvlek och rullade ut Enköping som efter noter.

Det sägs sedan att BoIS tog det relativt lugnt under den andra halvleken och lät ESK vara med och leka lite. Likt en retfull storebror som spelar boll med sina småsyskon lät man ESK låna bollen men när man tröttnade på att titta på så tog man tillbaka bollen lite som man själv ville och med två mål i baken var Enköping givetvis tvungna att ligga på vilket öppnade ytor för BoIS. I den sjuttioförsta minuten kom sedan 3-0 på en språngnick av Pär Cederqvist. 3 poäng i hamn för BoIS.

Inför matchen var ADVVOS spända på att se hur Viktar Sokal, som gjort en fin försäsong i ESK, skulle klara sig när matcherna väl gällde något. Enligt de rapporter ADVVOS fått så hade Sokal en tung kväll. BoIS:s mittfältsförvärv från Mjällby, Johan Persson, ska mer eller mindre käkat upp Sokal genom ett tufft och tätt markeringsspel.

I slutet av matchen mäktade Enköping med ett tröstmål efter det domare Johnny Lundbäck blåst straff. En straff som Viktar Sokal förvaltade väl. Nu hjälpte Sokals första mål i Superettan föga utan ESK fick finna sig i att åka hem till Uppland med noll poäng.

För er som vill ha mer så har Helsingsborgs Dagblad ett matchreferat här och Upsala Nya Tidning ett här. Btb, kolla bilden på ESK-spelarna efter Cederqvists 3-0-mål i UNT-artikeln. Vilken smärta, vilken uppgivenhet, vilken insikt om att inte räcka till. Obetalbar.