fredag 25 april 2008

Carlsson och Svärdh överens - inget vidare spel

När Åtvidaberg igår besegrade Örgryte på hemmaplan med 1-0 bjöds inte publiken på något riktigt skönspel. Till Östgöta Correspondenten säger ÅFF:s tränare Peter Svärdh att det egna laget spelade alldeles för svagt anfallsspel.

- Dåliga passningar och ingen teknisk kvalitet. Vi får vara glada för tre poäng, menade Svärdh.

Till viss del skylls spelkvaliteten på den dåliga planen men samtidigt borde nog tränarna ge lite cred till sig själv , taktiken och de egna spelarna. För sett till försvarsspelet så gjorde de båda lagen mer eller mindre perfekta insatser. Båda lagen spelade tätt centralt och tillät bara motståndarna att ta sig fram längst ut i korridorerna. När sedan inlägg och inspel kom mot välsamlade försvar är det inte konstigt att det blev en match som kan beskrivas som chansfattig.

En sak som vi ofta glömmer bort är att försvarsspelet också är en del av fotbollen. Örgryte släppte i stort sett bara till lägen när Åtvidaberg fick fasta situationer. ADVVOS fick det till att Åtvidaberg hade en och en halvmålchans; för det första den chans som Daniel Johansson gjorde mål på och sedan Alexander Zaims friläge i slutet av matchen när göteborgarna gått över till en trebackslinje och ligger på för ett kvitteringsmål. Åtvidaberg släppte inte heller de till så många chanser även om det kanske fanns något fler öppningar i ÅFF-försvaret under den andra halvleken, bl.a. hade Patrik Elmander och Boyd Mwila var sin fin chans att göra mål men Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet stod för alterta ingripanden. ÅFF-försvarets offsidefällor var annars en fröjd att se under kvällen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: