onsdag 23 april 2008

Elva män från omgång 2

I omgångens elva har vi valt att satsa på en mer klassisk 4-4-2-uppställning med diamant. Dennis Jonsson och Andreas Eriksson dyker upp för andra gången i elvan medan resten av spelarna är nykomlingar. Assyriskas brasse Diñho är självskriven. Landskrona BoIS är välrepresenterade med både Mikael Dahlgren och Robin Wikman. För en del kan det kanske te sig konstigt att ett lag som släppte in två mål har med två backar men så vitt ADVVOS kunde bedöma så kan inget av BP:s mål läggas på Dahlgren eller Wikman. Dessutom skördade BoIS :s båda ytterbackar sådana offensiva framgångar i matchen mot BP att de verkligen förtjänar att omnämnas. Med sitt andra mål för säsongen och för sitt enorma slit som ensam anfallare i Sirius stratuppställning så har även Alexander Gerndt en given plats i startelvan.

Simon Nurme

Mikael Dahlgren Dennis Jonsson Gustaf Segerström Robin Wikman

Jonas Henriksson Andreas Eriksson Mattias Lundström Emil Salomonsson

Diñho Alexander Gerndt

Motivering/kommentar:

Simon Nurme, Degerfors IF
Det är inte många spelare som går från att vara så djävla långt från startelvan som det bara är möjligt till att i nästa omgång ha en given plats i elvan. På sätt och vis kan det kanske vara bra att släppa in fem mål i premiärmatchen. Det skapar helt enkelt en ordentlig revanschlusta. Simon Nurme verkar i alla fall bestämt sig för att visa alla som tvivlar på Degerfors efter 1-5-förlusten i den första omgången att man inte kan komma till en match mot Degerfors och tro att man ska vinna med tennissiffror. I matchen mot Jönköping Södra räddade Nurme Degerfors från ytterligare ett nederlag genom att rädda ett antal frilägen och klara chanser.

Mikael Dahlgren, Landskrona BoIS
Efter en inskruvad hörna och ett turligt frisparksmål har Mikael Dahlgren en given plats i omgångens elva. Riktigt bra ytterbackar är det annars ont om i årets serie; Landskrona BoIS är dock lyckligt lottade och har två riktigt bra ytterbackar. Säkra bakåt och riktigt vassa framåt.

Dennis Jonsson, Örgryte IS
Förra säsongen släppte ÖIS in flest mål av samtliga lag i Superettan. När nu två omgångar är spelade av årets serie är ÖIS det enda lag som fortfarande inte släppt in något mål. Anledningen till det är Dennis Jonsson. Med Jonsson har stabiliteten i ÖIS:s mittförsvar infunnit sig och laget kan nu på ett annat sätt en tidigare bygga sitt anfallsspel från en stabil grund. Med Jonsson i laget behöver spelarna inte längre känna oro över att man måste göra två eller tre mål för att vinna matcherna utan det räcker med ett lusigt djävla skitmål. Anledningen? Cliff, som han kallades under sin tid i Blåvitt, Jonsson släpper inte en enda djävel över bron. Med Jonsson i laget blir det svårt att göra mål på ÖIS.

Gustaf Segerström, IK Sirius
Säsongen 2007 gjorde Gustaf Segerström en alldeles strålande säsong och även 2008 ser ut att bli en helt OK säsong för den kraftfulle Siriusspelaren. I matchen mot Mjällby höll Segerström ihop Sirius defensiv på ett fint sätt. Även om kampen mot Marcus Ekenberg var jämn så hade nog Segerström ett litet övertag när domaren blåste för full tid. Klockrena brytningar och förtjänstfullt slit ger Segerström en plats i vår startelva.

Robin Wikman, Landskrona BoIS
Det må har varit Mikael Dahlgrens kväll när BoIS:s slog BP med 2-3 men ADVVOS vill även lyfta fram Dahlgrens ytterbackskollega Robin Wikman. Ett smart positionsspel och alldeles utomordentliga hörnor meriterar helt klart tjugotvååringen i vår startelva för den andra omgången.

Jonas Henriksson, BK Häcken
För andra matchen i rad gör Jonas Henriksson en strålande match. Ett mål och en assist är inte så illa pinkat, även om ADVVOS är övertygade om att Henriksson hade varit mer nöjd om han inte hamnat i poängprotokollet om det hade inneburit att Häcken tagit tre poäng mot Qviding. En lagspelare utöver det vanliga som jobbar och sliter som ett djur längs sin högerkant. En spelare som har precis allting som man kan önska av en superettanspelare. ADVVOS:s gissning är att det inte är sista gången vi ser Henriksson i vår startelva.

Andreas Eriksson, IK Sirius
Andra raka starten för Andreas Eriksson i ADVVOS:s elva. Vi måste erkänna att vi under en längre period haft en rejäl crush på Eriksson och hans fantastiska spelsinne. Samtidigt ska det sägas att detta även innebär att vi är lite extra kritiska när vi ser Sirius och Erikssons matcher. Men som det är nu när Eriksson verkar var i sitt livs form så kan vi inte bara lämna honom utanför startelvan. I sin nya fria roll på ett femmannamittfält kommer Eriksson verkligen till sin rätt. Här har Pär Millqvist gjort ett genidrag som kan ta Sirius hela vägen till allsvenskan. Eriksson får i sin nya roll precis de ytor som han älskar att operera ifrån. Med kirurgprecisa passningar och kliniska avslut (reds anmärkning: OK, det räcker med sjukhusreferenser nu, eller...) ställer Eriksson till oreda och oro i motståndarnas försvar. I år har mittfältaren till och med lagt sig till med att spela mer fysiskt och hänsynslös i närkampsspelet vilket skänker ytterligare en dimension till spelet. Om Eriksson fortsätter på samma sätt som han inlett säsongen så kommer han att vara med i varenda elva som ADVVOS tar ut.

Mattias Lundström, Qviding FIF
Med sitt idoga slit och djävlar anamma var Mattias Lundström en fundamental del i Qvidings återkomst från två underlägen i årets första Göteborgsderby. Tillsammans med Josef Karlsson överskuggade Lundström sina mer meriterade motståndare, Häckens Janne Saarinen och Peter Nyström. En riktigt gedigen arbetsinsats a la klassisk superettanfotboll som bara måste premieras med en plats i veckans lag.

Emil Salomonsson, Ängelholms FF
Precis tillbaka från skada gör Emil Salomonsson en pigg debut i Superettan. For som en skottspole upp och ner för vänsterkanten och skapade under den första halvleken viss oro för ÖIS:s försvar. Kom vid ett flertal tillfällen till bra inlägg och visade även upp ett hyfsat drag i dojan. Det enda ADVVOS har att invända är att det kanske var lite väl mycket sparka och spring från Salomonssons sida; det kanske håller när man möter Christofer Bengtsson i Superettan men näppeligen när man ska ta sig förbi Mikael Lustig eller Behrang Safari i allsvenskan. Vårt tips är att Salomonsson stannar i Ängelholm säsongen ut. Om han gör det kommer han att vara till stor nytta för nykomlingen.

Alexander Gerndt, IK Sirius
Utlånad från AIK där han hade svårt att ta plats gör han nu succé i Sirius. Två mål på två matcher är nog bra men Alexander Gerndt har haft bud på fler mål. Nicken i ribban när Sirius mötte Mjällby var förstklassig. I den andra omgången skapade Gerndt ett flertal högprocentiga chanser - vissa helt på egen hand, andra genom smart positionsspel och kloka löpvägar som gjorde det enkelt för Siriusmittfältare att hitta sin anfallare med bollar. Med andra ord är Gerndt given i ADVVOS:s elva för omgång två.

Diñho, Assyriska FF
Sist men inte minst så har vi Assyriskas anfallare och fyramålsskytt Diñho. Hur tusan kan man lämna en fyramålsskytt utanför startelva, det kan man bara inte göra. Rapporterna kring Diñho börjar mer och mer likna de som man fick höra kring Afonso Alves och Paulinho Guara när de spelarna dök upp i allsvenskan 2002. Det finns redan nu de som hävdar att Diñho är för bra för Superettan, kanske till och med för allsvenskan. Den som lever får se. ADVVOS väntar dock med spänning på vad som kommer att ske när transferfönstret öppnar till sommaren. Har Assyriska muskler och kyla nog att behålla Diñho och Alex när Hasse Borg, Bosse Andersson och Ola Andersson kommer springande med plånboken i högsta hugg?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: