måndag 28 april 2008

Inför Falkenbergs FF-IK Sirius

Falkenbergs FF har blandat och gett under inledningen av säsongen. Efter 2-0 i premiären mot Brommapojkarna såg det riktigt lovade ut. Med en smart defensiv och avvaktande taktik och ett kobrakvickt omställningsspel imponerade hallänningarna stort och ADVVOS trodde helt plötsligt att FFF skulle vara att räkna med i år. I den offensiva trion Kristoffer Fagercrantz, Joel Johansson och Ricarod Penella såg Falkenberg ut att ha ett vapen som få lag kunde matcha. Men i nästföljande match mot nykomligen Väsby United hade Falkenberg helt plötsligt stora problem. Till slut blev det förlust med 2-1 och FFF fick aldrig spelet att stämma. Inför hemmamatchen mot Sirius vill därför ADVVOS ha svar på en del frågor:

1. Har Falkenberg förmågan att återigen taktiskt utmanövrera ett spelförande lag eller var matchen mot BP en engångsföreteelse?
2. Hur står sig Falkenbergs låga och avvaktande försvarsspel mot ett så pass spelskickligt och kvickt lag som Sirius?
3. Hur klarar sig Ricardo Penella när han för första gången under säsongen ställs mot ett defensivt mittfält som har både erfarenheten och kraften att suga musten ur Falkenbergs spelmotor?

Falkenbergs defensiv är egentligen byggd för att fungera mot lag som spelar 4-2-3-1 vilket vi fick se prov på i matchen mot Brommapojkarna. Frågan är om Robin Ganemyr, Tobias Nilsson och David Svensson återigen kan sjunka ner lågt framför egen backlinje och göra det trångt för framförallt Andreas Eriksson. Om laget lyckas med det och på så sätt tvingar Sirius att anfall på kanterna och måtta inlägg på en ensam Alexander Gerndt kan Falkenberg ha en bra chans till en trepoängare ikväll.

Falkenbergs FF kommer till spel med följande trupp:

Mikael Boman
Björn Carlsson
Kristoffer Fagercrantz
Robin Ganemyr
Jens Gustafsson
Erik Johansson
Joel Johansson
Tibor Joza
Stojan Lukic
Pawel Mendel
Tobias Nilsson
Riccardo Penella
David Svensson
Markus Thorbjörnsson
Joakim Wulff
Mohamed Yussuf

Sirius har imponerat stort så här långt under säsongen. Tränare Pär Millqvist verkar konsekvent gått över till att spela med en 4-2-3-1-uppställning och under inledningen av säsongen har det visat sig vara en modell som fungerar bra. 1-5 mot Degerfors IF och 1-1, med bud på mer, mot erkänt svårspelade Mjällby AIF. I båda dessa matcher har Sirius haft en flärdfull offensiv där Andreas Eriksson, Martin Ekström och Mani Tourang fått relativt fria tyglar. En taktik som gett avkastning, inte minst i öppningsmatchen mot Degerfors. I hemmapremiären mot Mjällby hade Sirius under inledningen av matchen ett enormt tryck mot bortalagets straffområde, bl.a. hade Andreas Eriksson ett skott i stolpen och Alexander Gerndt en nick i ribban. Om laget bara fått in ytterligare en boll där hade matchbilden blivit annorlunda. Istället släppte Sirius in ett mål på en fast situation och efter det blev matchen väldigt tillknäppt och båda lagen var nog relativt nöjda med delad poäng. På det defensiva mittfältet har Pierre Gallo och Fredrik Olsson fungerat förnämligt som bollsamlare och speluppbyggare. Gallo hade t.ex. ett par riktigt fina framspelningar till Andreas Eriksson och Alexander Gerndt i Mjällbymatchen och Fredrik Olssons lyftning fram till Gerndts ribbnick visar att Sirius har en hel del alternativ när det gäller hur laget kan attackera sina motståndare.

Till bortamatchen mot Falkenberg har Sirius tränare Pär Millqvuist tagit ut följande spelare:

Milan Barjaktarevic
Martin Ekström
Andreas Eriksson
Daniel Fernberg
Elon Folkesson
Pierre Gallo
Alexander García
Alexander Gerndt
Daniel Hoch
Love Lidström
Jonas Lundmark
Mikael Nordh
Fredrik Olsson
Gustaf Segerström
Erik Tengroth
Mani Tourang
Petter Österberg

Med tanke på att Sirius, rent spelmässigt, har imponerat under de inledande två omgångarna är nog inga förändringar i startelvan att vänta.

Startelvorna för de två lagen:

Falkenbergs FF

Stojan Lukic


Tibor Joza Markus Thorbjörnsson Jens Gustafsson Björn Carlsson

David Svensson Robin Ganemyr Riccardo Penella Tobias Nilsson

Joel Johansson Kristoffer Fagercrantz
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexander Gerndt

Mani Tourang Andreas Eriksson Martin Ekström

Fredrik Olsson Pierre Gallo

Love Lidström Gustaf Segerström Mikael Nord Erik Tengrot

Milan Barjaktarevic

IK Sirius

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Panikbyrån sa...

Intervju med Ricardo Penella här: http://siriusfotboll.se/index.php?page=12&m=&team=1&news=1226

Allt du vill veta om Superettan sa...

OK, tack för tipset. Lagt upp en liten text om intervjun nu.