söndag 27 april 2008

Ingen Diñho-show för Södertäljepubliken

Det var en förhoppningsfull och festsugen samling människor som slutit upp på Södertälje Arenas läktare för att se Assyriska och Brommapojkarna i Supetettans tredje omgång. Eller publiken hade nog i första hand kommit för att se Assyriskas brasse Diñho. Så fort Diñho fick bollen i närheten av BP:s straffområdet gick det ett förväntansfullt sus genom publiken. Tyvärr blev det aldrig något mål för publiken att jubla över. Den stundtals välspelade och underhållande matchen slutade 0-0, och det efter att båda lagen haft var sin stolpträff och Diñho haft en nick som rensats undan på mållinjen.

Den första halvlek spelades i högt tempo och det var framförallt Assyriska som stod för skönlåten. Med hjälp av ett kvickt, rörligt och smart passningsspel kunde Assyriska vid ett flertal tillfällen luckra upp ett defensivt spelande BP, hela tiden med många spelare på rätt sida om bollen. Det tog dock inte många minuter för publiken, och BP-spelarna, att bli introducerade till Diñho. I den andra minuten pressar Assyriska sina motståndare högt uppe i banan. Till slut vinner Diñho boll av BP:s Joakim Runnemo. Med lätt steg och med kraft i närkampsspelet utmanar Diñho BP-försvaret och släpper in en perfekt passning mellan Richard Henriksson och Markus Karlsson som sätter Eddie Moussa i läge. Moussas skott tvingar Kristoffer Nordfeldt i BP-målet till en fin räddning nere vid stolproten.

Drygt tio minuter senare är det återigen dags för Diñho och den här gången är rollerna omvända. Eddie Moussa får till ett lågt och hårt inlägg mot första stolpen, som Diñho, i kamp med BP:s Markus Karlsson, når först på, men skottet rinner precis utanför Nordfeldts högra stolpe. Under de första tjugo minuterna av matchen var Assyriska klart piggast och laget dominerade både bollinnehav och målchanser.

Brommapojkarnas första chans i matchen kommer i den tjugotredje minuten när Andi Toompuu drar ner Albin Ekdal strax utanför Assyriskas straffområde. BP-frispark tre meter från straffområdesgränsen. Jon Persson och Christer Youssef ställer upp vid frisparken. Persson hoppar över bollen och Youssef får till en bra hård skruvad boll som tar i Jon Rytterbros vänstra stolpe. I minuten efter slarvar sedan Assyriskas mittback Fredrik Samuelsson när han ska nicka hem bollen till egen målvakt. Joakim Runnemo hinner upp bollen precis innan Rytterbro men får inte till avslutningen utan Rytterbro kan få en hand på bollen.

Matchen är nu inne i ett hett skede där det blir målchanser åt båda håll. Knappt har publiken hunnit sätta sig efter BP:s två heta målchanser förrän den är på fötter igen. Den här gången är det Assyriska och Diñho som är i farten. Assyriska får en hörna från vänster som Dennis Östlundh slår. Inne i straffområdet når Diñho högst och får till en bra träff på bollen, som seglar mot mål, men i sista stund rensas bollen undan av Jon Persson. Strax därefter, i den trettiotredje minuten, får Assyriska en frispark ett par meter inne på BP:s planhalv. Frisparken lyfts mot straffpunkten där Dennis Östlundh går upp och möter bollen perfekt med pannan... i stolpen.

Första halvtimmen av den andra halvleken var till stor del ett rent ställningskrig utan några riktigt farliga målchanser. Lagen hade bara var sin målchans. För Assyriskas del var givetvis Diñho och Alex inblandade. I den femtiofjärde minuten driver Alex upp bollen längs med vänsterkanten och får på ett hårt inlägg. Inne i straffområdet slänger sig Diñho fram, utan pardon och med risk för egen hälsa, och nickar bollen tätt över ribban. Ruskigt nära mål där. BP:s chans kommer fem minuter senare när Philip Haglund frispelar Joakim Runnemo. Ensam med målvakten petar Runnemo bollen under en utrusande Rytterbro men är allt för långsam runt Rytterbro och bollen kan enkelt rensas undan av Martin Lorentzsson.

Mot slutet av halvleken tänder matchen till igen och det är främst genom Assyriskas vilja att vinna matchen. När laget ligger på för ett ledningsmål vaskar laget fram två vassa målchanser. Den första chansen uppkommer efter en öppnande djupledspassning från Martin Åslund som sätter Eddie Mousa i läge för inlägg. Moussas inlägg går mot Göran Marklund på den bortre stolpen men Kristoffer Nordfelt i BP-målet gör ett fint ingripande och boxar ut bollen ur straffområdet. Farligheten är dock inte helt över för där dyker Assyriskas ytterback Alex upp och fullkomligt hänsynslöst rammar han bollen i burgaveln. Hela läktaren lyfter innan den inser att bollen gått utanför och inte i mål. Någon minut senare kommer nästa chans för Assyriska och den här gången är det Diñho som kommer i läge inne i straffområdet på ett snyggt inspel från Fredrik Samuelson. I kamp med BP:s Markus Karlsson tar sig Diñho i position i höjd med första stolpen, men anfallarens skarvning smiter precis förbi Nordfeldts högra stolpe.

Mot slutet av matchen är det en hel del BP-spelare som går på knäna, framförallt gör Philip Haglund och Albin Ekdal riktigt släta figurer mot slutet av matchen. BP gör annars en helt OK match och lyckas kriga till sig ett oavgjort resultat. Med en vassare anfallare i laget hade man kanske kunnat få med sig tre poäng hem från Södertälje. Sinan Ayranci räcker helt enkelt inte till rent fysiskt mot Superettanmotstånd och Joakim Runnemo, som också kom i en hel del lägen under matchen, måste träna avslut för nog borde han satt något av sina två frilägen.

Det här var Assyriskas match men tyvärr lyckades laget inte få hål på Brommapojkarna trots flera riktigt högkvalitativa målchanser. I Assyriska ska framförallt Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Martin Åslund och Diñho nämnas för sina starka insatser. Hade laget bara varit lite hetare framför mål hade man fortfarande bara haft trepoängare under säsongen. Som det blev nu fick Assyriska nöja sig med en poäng och (just nu) en fjärde plats i tabellen.