torsdag 17 april 2008

Inför: Brommapojkarna - Landskrona BoIS

Den första omgången av serien är knappt avslutad och redan är omgång två här. En omgång som inleds med en match på Grimsta IP mellan Brommapojkarna och Landskrona BoIS. Två tippade topplag. I den första omgången kan man säga att BoIS höll medan BP föll. Samtidigt är det upp till bevis för båda lagen. BP måste visa att man kan få igång det fina spel som laget visat upp under försäsongen medan BoIS måste visa att man kan prestera vägvinnande fotboll två matcher i rad, något laget hade stora problem med under förra säsongen.

Brommapojkarna jagar upprättelse

Brommapojkarna kommer till matchen mot Landskrona BoIS med en tung bortaförlust mot Falkenberg i bagaget. Mot ett för dagen taktiskt och fysiskt överlägset Falkenberg fick BP aldrig spelet att stämma. Falkenberg tillät BP att rulla boll i backlinjen, att rulla upp bollen på mittfältet, att rulla tillbaka bollen ner i backlinjen igen, att rulla ut bollen på en yttermittfältare - det blev helt enkelt en himla massa rullande av boll för BP - men så fort man försökte finlira sig fram till sista tredjedelen eller sticka in bollar på Sinan Ayranci i straffområdet så sa Falkenberg ifrån. Istället tvingades BP att allt som oftast spela en lång boll från backlinjen upp på en mycket ensam Ayranci. Nog att Ayranci har Didier Drogba som förebild men när Falkenbergsförsvaret stod samlat blev uppgiften Ayranci övermäktig. I slutänden visade sig denna taktik vara ödesdiger då Falkenbergförsvaret, lett av Robin Ganemyr och Markus Thorbjörnsson, enkelt kunde plocka boll av Ayranci och snabbt sätta igång spelvändningar samtidigt som BP försökte flytta upp laget i offensiva positioner. Vad BP kan ta med sig från Falkenbergmatchen är Joakim Runnemos och Dalil Benyahias pigga spel. Slutresultatet skrevs till 2-0 och BP åkte hem till Stockholm med svansen mellan benen men nu utlovar laget bättring och upprättelse.

Inför matchen mot Landskrona BoIS har Kim Bergstrand tagit ut följande trupp:

Pär Asp
Sinan Ayranci
Dalil Benyahia
Stefan Bergtoft
Anders Bååth-Sjöblom
Anton Cederling
Max Clauss
Philip Haglund
Richard Henriksson
Markus Karlsson
Kristoffer Nordfeldt
Kim Odelius
Jon Persson
Erik Pilfalk
Joakim Runnemo
Christer Youssef

Om ADVVOS skulle ge sig på en gissning så får vi återigen se Sinan Ayranci ensam på topp från start. Mot ett smart spelande Falkenberg hade Ayranci det tungt men vi tror ändå inte att Bergstrand väljer att ställa över Ayranci. Att Stefan Bergtoft och Joakim Runnemo spelar från start är inget att orda om. Om BP ska få spelat att fungera måste man få igång Bergtoft och Runnemo. Förvisso gjorde Runnemo en stark insats mot Falkenberg men det finns definitivt mer att få ut av dessa två spelare. Likaså så lär Richard Henriksson, Pär Asp och Jon Persson få förnyat förtroende, även om ADVVOS gärna skulle se att tränare Bergstrand vågar ställa över Henriksson efter den svaga insatsen i matchen mot Falkenberg. I matchen mot Falkenberg blev mittbacken Michael Almebäck utvisad, på Almebäcks plats får vi nu istället se veteranen Markus Karlsson. Sedan gissar ADVVOS att Dalil Benyahia får förnyat förtroende till höger på mittfältet medan Christer Youssef går in till vänster på femmannamittfältet.

Kristoffer Nordfeldt

Jon Persson Markus Karlsson Pär Asp Richard Henriksson

Stefan Bergtoft Anders Bååth-Sjöblom

Dalil Benyahia Joakim Runnemo Christer Youssef

Sinan Ayranci

Kan BoIS segertåg fortsätta?
Landskrona BoIS:s tränare Anders Linderoth är en klipsk man. Och som den klipske man han är så vet han att man aldrig ändrar på en vinnande uppställning. Landskrona BoIS kommer med andra ord till spel med samma startelva som läxade upp Enköping SK med 3-1 i den första omgången:

Sebastian Karlsson

Mikael Dahlgren Linus Malmqvist Joakim Persson Robin Wikman

Johan Persson

Mirza Jelecak Christoffer Karlsson

Jörgen Pettersson

Pär Cederqvist Calle Genberg

På bänken har sedan Anders Linderoth tillgång till Johan Heide, Peter Karlsson, Alvedin Nezirovac, Linus Olsson och Ivo Pekalski om det skulle behöva göras några taktiska förändringar. Det enda orosmomentet för BoIS är Mirza Jelecak som legat nedbäddad med feber de senaste dagarna men till Landskronabois.com säger Linderoth att man hoppas att Jelecak ska var fit for fight tills ikväll och i sådana fall kommer någon av avbytarna att få se matchen från läktaren. Även duktige mittfältaren Johan Persson kan missa matchen mot BP. Persson dras med en blödning i knäet men hoppas kunna spela.

- Jag fick en liten blödning i knäet efter en nickduell i matchen senast. Men vi tejpade knäet och det kändes ok. Efter matchen mot BP är det tio dagar till nästa och då hinner jag vila upp knäet ordentligt, säger Persson till Landskronabois.com.

Landskrona BoIS åker till Stockholm för att "himta him" 3 poäng. Såvitt ADVVOS kan bedöma läget så har man mycket goda chanser till det.

ADVVOS kommer ikväll att finnas på plats på Grimsta IP så om ni ser några småfeta lirare som ser ut att stormtrivas på läktaren kom fram och säg hej. Vi bits inte.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: