måndag 21 april 2008

Uddamålsvinst gav tre poäng till Åtvid

Åtvidabergs FF hade i helgen en svår bortamatch mot LB07 på Malmö IP. LB07 som med hjälp av ett välorganiserat försvarsspel snuvade Örgryte IS på poäng i den första omgången visade även denna match upp ett starkt försvarsspel. Matchen avgjordes i den sextioandra minuten när seriens känsligaste vänsterfot lät tala för sig. Kristian Bergströms skott från straffområdesgränsen var otagbart för LB07:s målvakt Ola Svensson.

På den efterföljande presskonferensen frågade LB07:s tränare, Anders Grimberg, Kristian Bergström om han var tvungen att skjuta själv.

- Kunde du inte lagt över bollen till något annat träben

I och med ÅFF:s ledningsmål satsade LB07 allt framåt och med tre anfallare skapade laget ett antal farliga chanser. Närmast mål kom Jens Nordström med ett stolpskott och Salif Jönsson som brände sitt andra friläge för dagen. Precis i matchens slutskede fick även Ken Hansson ett gyllene läge att kvittera med Henrik Gustavsson i ÅFF:s mål lyckades på något vis rädda bollen till hörna.

Åtvidaberg tog därmed sin andra trepoängare för säsongen och delar serieledningen med Assyriska och Landskrona BoIS (även Falkenberg, som imorgon tisdag möter Väsby United borta, och Sirius, som imorgon tisdag möter Mjällby hemma på Studenternas IP i Uppsala, har chansen att stå på full pott efter den första omgången). Kristian Bergström visar återigen hur betydelsefull han är för sitt lag och om Åtvidaberg kan fortsätta att hålla tätt bakom och visa upp ett starkt mittfältsspel kan de gå hela vägen i år.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: