måndag 14 april 2008

Källander från start

ÖIS satsar helt klart på erfarenhet och rutin i år. En överraskning i ÖIS:s premiärelva är veteranen Magnus Källander. Många, och med dem ADVVOS, hade nog trott att Martin Dohlsten skulle få den defensiva platsen på ÖIS:s diamantformade mittfält, men nu blir det istället trettionioårige Källander som spelar från start. Det är klart om Janne Carlsson väntar sig att LB07 som backar hem och försöker spela på kontring så är kanske Källander ett klokt val. Med sin blick för spelet och halvsnabba "tvåfotare" har Källander förmågan att luckra upp de bästa försvar. Eller ska vi säga hade, "Källa" har trots allt tappat lite av "det" under de senaste säsongerna. Defensivt sett är Källander inget jättestort avbräck jämfört med Martin Dohlsten, även om det smäller lite mer när Dohlsten är på plan.

Som av en händelse ser det sedan ut som att ÖIS:s tränarstab har läst ADVVOS under de senaste dagarna och insett att de inte kan inleda med både Pavel Zavadil och Boyd Mwila från start eftersom det gör laget sårbart för snabba spelomställningar. Att valet då faller på Zavadil, framför den vindsnabbe Mwila, är inte förvånande. Zavadil är en mer konstruktiv passningspelare och mer av speluppläggartyp än Mwila, som gärna håller i boll och går på egna genombrott. Istället för Mwila får Valhallapubliken se Christian Lindström, som förra säsongen fick sitt genombrott i skymundan av Ken Fagerberg, till vänster på mittfältet. Lindström är en riktigt bra tvåvägsspelare som gillar när det blir lite riv och slit på plan. Det ser ut som att herr arna Carlsson och Pringle har tänkt till!

ÖIS:s ställer idag upp med följande elva man:

Dick Last

Christofer Bengtsson Dennis Jonsson Marcus Dahlin Anders Prytz

Björn Anklev Magnus Källander Pavel Zavadil Christian Lindström

Anton Holmberg Patrik Elmander

Det är verkligen inget dåligt lag som ÖIS ställer på banan och om allt vill sig väl är vi in for a ride ikväll. Nu är dessutom solen framme här i Göteborg och det ser ut att bli en riktigt trevlig kväll. Mot Valhalla IP!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: