torsdag 24 april 2008

Inför Åtvidabergs FF - Örgryte IS

När Åtvidabergs FF idag tar emot Örgryte IS i första matchen av den tredje omgången är det två lag som kör efter devisen "håll tätt bakåt - halvfull fart framåt" som möts. Åtvidabergs FF har enbart släppt in ett mål så här långt och Örgryte IS har fortfarande inte släppt in ett enda mål. ADVVOS har tidigare tippat den här matchen , mellan två tippade topplag, som oavgjord och vi får nog stå fast vid den ståndpunkten.

I lagets två inledande matcher har Åtvidaberg visat upp en stabil defensiv även om tränare Peter Svärdh var missnöjd med att man släppt till lite väl många chanser bakåt när laget i helgen bortaslog LB07. Framåt sett har det även sett riktigt bra ut för ÅFF. När laget mötte Jönköping Södra i öppningsmatchen vann laget med 3-1, efter två mål av Ricardo Santos. Ikväll saknas dock Santos i Åtvidabergs trupp och det troliga är då att Oscar Möller och Mats Haglund startar i anfallet. I övrigt är ADVVOS:s gissning att Svärdh inte gör några större förändringar i startelvan.

För Åtvidaberg gäller att man måste få igång det fina mittfältsspel som man hade i matchen mot Jönköping Södra. Med en uppställning med Haris Radetinac, Christoffer Karlsson, Kristian Bergström och Alexander Zaim bör laget kunna kontrollera mittfältskampen. I en intervju med ÖIS.se har även Örgrytes tränare Janne Carlsson sagt att det är viktigt för ÖIS att lagets anfallare hjälper sina mittfältare i försvarsspelet så att man klarar av att störa ÅFF och sabotera deras kvicka och rörliga passningsspel. Frågan är dock om ÖIS har vad som krävs. I Bergström har ÅFF en av seriens vassaste spelare, som med kraft, bra passningsspel och fin känsla i vänsterfoten styr sitt lag med järnhand. Bakom Bergström finns Karlsson som är en bollsamlare och defensiv mittfältskraft av rang. På kanterna finns som sagt Zaim och Radetinac och det är två spelare som under inledningen av säsongen visat upp att de har stor potential. Med tanke på att ÖIS:s ytterbackar är lagets svagaste kort så ska det bli mycket intressant att se hur denna matchen i matchen utvecklas.

Även ÖIS har inlett säsongen fint, även om tränare och spelare givetvis måste vara missnöjda med att bara ha tagit en poäng i hemmamatchen mot LB07. I senaste matchen mot Ängelholms FF fick dock laget utdelning och vann tämligen enkelt med 0-3. Det skall dock sägas att matchen länge stod och vägde och att Örgryte inte "dödade" matchen förrän i den åttiosjunde minuten när Mentor Zhubi bredsidade in Björn Anklevs vackra framspelning. Annars hade ÖIS stundtals stora problem med Ängelholm, som under inledningen av de båda halvlekarna tilläts föra spelet och dominera matchen. Om ÖIS kan visa upp samma fina spel som laget hade under en tjugominuters period efter sitt 0-1-mål så har man en bra chans att bjuda upp till dans mot ÅFF.

Inför matchen mot Åtvidaberg har ÖIS:s tränare Janne Carlsson taktiken klar för sig. Det gäller för laget att störa Åtvidaberg redan i speluppbyggnaden så att ÅFF inte kan komma igång och trilla boll. Efter ÖIS:s match mot Ängelholm var Carlsson framförallt missnöjd med hur anfallarna spelade försvar och menar att de måste börja försvarsspelet högre upp i banan. I matchen mot ÅFF kommer därför Örgryte att satsa på ett aggressivt och kompakt försvarsspel. Vi kan med andra ord vänta oss en tämligen målsnål match. I offensiven har Örgryte ambitionen att få igång ett bättre passningsspel och att hålla bollen inom laget mer. Carlsson är inte riktigt nöjd med att ÖIS, så här långt under säsongen, inte fått i gång något riktigt eget spel. Anfallen blir för korta och det har slarvats för mycket i passningsspelet enligt tränarens sätt att se det hela. Spelarna behöver lära sig att värdera situationer bättre och att inte alltid försöka leta efter öppnande passningar utan ibland räcker det med att söka enkla lösningar och rulla runt bollen inom laget.

I Åtvidaberg ikväll slår man annars på stora trumman när Kopparvallen inviger sitt nya elljus. Klubben hoppas givetvis att man får fira det nya elljuset med en vinst. Men om ni tar er till Kopparvallen ikväll ska ni nog inte förvänta er en hejhundrande målfest. ADVVOS vågar dock utlova att ni kommer att få se en riktigt bra fotbollsmatch med två lag som vet vad som krävs för att ligga högt upp i serien i slutet av säsongen: Håll tätt bakåt, halvfull fart framåt!

Hemmalagets, Åtvidabergs FF, tränare Peter Svärdh har tagit ut följande trupp till matchen:

Felix Ahlström
Jesper Arvidsson
Kristian Bergström
Henrik Gustavsson
Mats Haglund
Bill Halvorsen
Daniel Johansson
Christoffer Karlsson
Pontus Karlsson
Daniel Lundkvist
Blaise Mbemba
Erik Moberg
Oskar Möller
Johan Niklasson
Haris Radetinac
Amir Suljic
Alexander Zaim

När det gäller Örgryte IS så har ÖIS.se meddelat att laget åker till de mörkaste delarna av Östergötland med följande trupp:

Peter Abrahamsson
Björn Anklev
Christofer Bengtsson
Tommy von Brömssen
Marcus Dahlin
Martin Dohlsten
Patrik Elmander
Anton Holmberg
Dennis Jonsson
Robin Jonsson
Magnus Källander
Dick Last
Christian Lindström
Boyd Mwila
Anders Prytz
Pavel Zavadil
Mentor Zhubi

Utifrån de två trupperna gör ADVVOS bedömningen att vi kommer att få se följande två startelvor i kvällens match:

Åtvidabergs FF

Henrik Gustavsson

Daniel Johansson Erik Moberg Johan Niklassson Jesper Arvidsson

Haris Radetinac Christoffer Karlsson Kristian Bergström Alexander Zaim

Mats Haglund Oscar Möller
-----------------------------------------------------------------------
Patrik Elmander Boyd Mwila

Mentor Zhubi Pavel Zavadil Magnus Källander Björn Anklev

Anders Prytz Dennis Jonsson Marcus Dahlin Christofer Bengtsson

Dick Last

Örgryte IS


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: