tisdag 20 maj 2008

ADVVOS tippar omgång 6

Ängelholms FF - Degerfors IF, Ängelholms IP, onsdag 21 maj, kl. 19.00
Upp som en sol och ner som en pannkaka. Så kan man kanske beskriva Ängelholms senaste två veckor; först imponerande spel, seger mot Enköpings SK och årets första trepoängare, sedan obefintligt spel, osäkert uppträdande och förlust mot Brommapojkarna. För Degerfors är läget lite annorlunda då laget kommer till spel efter att ha slagit Åtvidabergs FF med 1-0 och Jönköpings Södra i cupen med 3-1. Enligt Degerfors tränare Janne Stahre så ser laget vassare ut än på länge och i senaste matchen mot J-Södra var man det tyngre laget och Stahre ser med tillförsikt fram mot mötet med Ängelholms FF. Degerfors kommer dock att få klara sig utan Shpetim Hasani som är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i matchen mot Åtvidabergs FF. ADVVOS tror dock att Ängelholm genom fördel av hemmaplan och drar det längsta strået.

ADVVOS tippar: 1-0

Örgryte IS - Falkenbergs FF, Valhalla IP, onsdag 21 maj, kl. 19.00
I senaste matchen mot Mjällby AIF slarvade ÖIS bort två poäng genom att under den andra halvleken spela dumfeg fotboll och låta Mjällby bygga upp en massiv press kring och i ÖIS:s straffområde. När man nu ska ta emot Falkenberg hemma på Valhalla IP ställs helt andra krav på laget. Nu ska man dominera sin motståndare och allt annat än vägvinnande lir och vinst leder till gnäll och bu-rop från den synnerligen krävande hemmapubliken. Falkenbergs FF å andra sidan har inlett säsongen strålande och i helgens cupspel pressade laget t.o.m. de svenska mästarna, IFK Göteborg, till förlängning, och det trots att FFF-tränaren, Thomas Askebrand, valde att ställa över Stojan Lukic, Jens Gustavsson, Kristoffer Fagercrantz och Joel Johansson. I seriespelet har det för FFF så här långt blivit 10 av 15 möjliga poäng, vilket är klubbens bästa start på Superettan genom tiderna. Då ADVVOS inte känner sig helt säkra på ÖIS:s form, och med lagets oförmåga att göra mål i åtanke, så har vi svårt att se att ÖIS plockar mer än en poäng i denna match. Pressen ligger helt på ÖIS att föra matchen vilket borde passa Falkenberg som då kan plocka fram sin vägvinnande taktik att spela tätt och flytta hem nio spelare på egen planhalv för att sedan spela på blixtsnabba omställningar. Om vi där till lägger att ÖIS:s mittbackar inte är några direkta speedkulor så finns det alla chanser i världen att Falkenberg plockar med sig full pott från Valhalla IP.

ADVVOS tippar: 1-2

Åtvidabergs FF - Mjällby AIF, Kopparvallen, torsdag 22 maj, kl. 19.00
För andra matchen i rad får Mjällby AIF ta sig ann en toppkonkurrent, den här gången står Åtvidabergs FF för motståndet. Ett ÅFF vars spel allt mer har börjat hacka och i förra omgången kom även lagets första förlust för året, 1-0 mot Degerfors. Mot Degerfors hade ÅFF extremt svårt att komma till några riktigt vassa chanser och frågan är om det blir så mycket lättare mot ett formtoppat Mjällby. Visst, Mjällby hade flyt som fick med sig en poäng mot ÖIS, och visst, laget fick storstryk av Bajen i helgen men ADVVOS måste ändå säga att vi är imponerade av Mjällbyspelarnas inställning och attityd där man aldrig viker ner sig oavsett hur många chanser motståndaren skapar. Dessutom kan laget spela en grymt vägvinnande fotboll, som man gjorde vid kvitteringsmålet mot ÖIS. Dessutom så har laget Marcus Ekenberg vilket egentligen innebär att man inte behöver så mycket mer än en chans för åtminstone göra ett mål. ADVVOS ser fram mot detta möte mellan två riktigt bra lag där kampen om mittfältet med största sannolikhet kommer att fälla avgörandet. Vi har ännu inte bestämt oss för om vi kommer att åka ner till Åtvidaberg för att se matchen eller om vi istället håller oss i Stockholmstrakten för att se Sirius mot Häcken.

ADVVOS tippar: 0-2

Väsby United - Qviding FIF, Vilundaparken, torsdag 22 maj, kl. 19.00
Det känns som att den här serieupptakten är fylld av nykomlingsmöten. ADVVOS har svårt att egentligen säga någonting om denna match då det känns som två relativt svag lag som aldrig är tillräckligt stabila i sitt försvarsspel för att lyckas fullt ut. Väsby gjorde förvisso en berömvärd insats senast ADVVOS såg laget möta Häcken. Ett spelskickligt ungt lag med potential men som inte riktigt räcker till i defensiven och som har svårt att få spelet att stämma i sista tredjedelen. Qviding, laget som vägrar att förlora men också att vinna, har nu fyra oavgjorda matcher. I senaste matchen mot Brommapojkarna borde laget fått med sig en trepoängare men laget slog på intensiteten lite för sent för att nå hela vägen fram. Laget har dock den typ av anfallare som kan ställa till problem för Väsbyförsvaret; Hannes Stiller, en tung centralanfallare som inte drar sig för att trycka till lite extra i varenda närkamp och som nästan alltid ligger steget före sin försvarare, och Mattias Gravem, en rutinerad anfallsräv som kan alla knep i boken. Det kan med andra ord bli en tuff match för Väsbyförsvaret som dessutom får klara sig utan avstängde backtalangen Omar Jawo. ADVVOS tror däremot att Qvidings mittfält kan få det lite jobbigt i matchen mot Väsby. Gabriel Petrovic och Brwa Nouri vet hur man spelar fotboll och på kanterna har laget hyperkvicke Obi Etie och dribblingsvirtuosen Martin Mutumba vilket kan ställa till problem för Qviding som ofta blir lite väl smala i sitt mittfältsspel. ADVVOS spår en chansrik och kul match där lagen delar på poängen, vi menar det är ju trots allt Qviding som spelar.

ADVVOS tippar: 2-2

IF Brommapojkarna - Enköpings SK, Grimsta IP, torsdag 22 maj, kl. 19.00
Det tog lite tid men allt eftersom har Brommapojkarna fått igång sitt spel och i förra veckan kom årets första vinst när man på hemmaplan välförtjänt besegrade ett blekt Ängelholms FF. Försvarsspelet börjar se allt mer stabilt ut och på mittfältet växer Albin Ekdal och Joakim Runnemo för varje match vi ser dem spela. Senast mot Ängelholm visade Ekdal upp ett spel värdigt en framtida Juventusspelare och Runnemo skapade gång på gång bra lägen för sig själv eller för sina medspelare. När det gäller Enköping så har laget det fortsatt tufft i botten av serien och om det inte blir någon ändring snart så är det nog där laget kommer att befinna sig under resten av säsongen. Enligt ADVVOS:s källor så är det framförallt i inställningen som det brister för ESK och i förra omgången blev det storstrykt mot Ängelholm, 1-4. ADVVOS har därför svårt att se att ESK ska rå på ett BP som allt mer börjar få spelet att stämma. Vårt tips är därför BP-seger. I BP kan lånet från Örebro SK, James Frempong, göra debut men det är fortfarande oklart om BP även i denna match får klara sig utan Kristoffer Nordfeldt och Philip Haglund eller om de två har avtjänat sina avstängningar i och med den tidigarelagda matchen mot Ängelholm.

ADVVOS tippar: 2-0

IK Sirius - BK Häcken, Studenternas IP, torsdag 22 maj, kl. 19.00
En högintressant match mellan två lag som spelmässigt blandar och ger. Två lag som verkligen kan spela en underhållande fotboll när allt väl vill sig men som också faller igenom och levererar riktigt svaga insatser. IK Sirius 4-2-vinst i helgen mot ett blekt Djurgårdens IF ser lovande ut men samtidigt har ADVVOS svårt att glömma lagets bottennapp mot Assyriska och Landskrona BoIS tidigare under säsongen. Häcken har stundtals under säsongen bjudit på strålande effektiv fotboll men också på rena plattmatcher. Senast mot Väsby fick laget tillbaka anfallsstjärnan Paulinho vilket skänkte kraft åt hela laget och om man kan fortsätta på samma väg har man alla chanser i världen att ta tre poäng mot Sirius. Dess värre får Häcken klara sig utan Paulinho i matchen mot Sirius efter det att anfallaren dragit på sig ett onödigt rött i årsdebuten mot Väsby United. ADVVOS tror att Sirius, stärkta av vinsten mot Djurgården och med hemmapubliken i ryggen, vinner den här matchen och att laget därmed ger Häcken dess första förlust för året.

ADVVOS tippar: 2-0

Jönköpings Södra IF - Assyriska FF, Stadsparksvallen, torsdag 22 maj, kl. 19.00
Om vi ska var ärlig så är det inte mycket att snacka om här. Assyriskas segertåg kommer att fortsätta och ADVVOS spår en ny storseger för Södertäljelaget. J-Södra har förvisso två raka oavgjorda matcher, 0-0 mot Falkenberg och så 1-1 mot serieledande Landskrona BoIS i förra omgången men ni som har sett BoIS-matchen och sett hur pass många högkvalitativa lägen som BoIS skapade vet att det bara finns en förklaring till den poängen, rent skärt råflyt. I J-Södra är Peter Klancar avstängd. ADVVOS har svårt att se att Assyriska, med sitt rörliga och passningsskickliga mittfält, sitt kraftfulla och spelintelligenta anfallspar och sitt stabila försvarsspel, inte ska dominera J-Södra. Nej, vi är tämligen säkra på att Assyriska åker hem från Småland med en seger i bagaget. Å andra sidan skulle det inte förvåna om J-Södra lyckas grisa till sig ytterligare en poäng mot ett topplag. Det är inte så dumt att slå ur underläge. Dessutom så är J-Södra bättre än vad man har visat så här långt under säsongen och om laget inte ska bli ett bottengäng under säsongen så är det kanske dags att man plockar fram det spel som man är kapabel till.

ADVVOS tippar: 1-4

LB07 - Landskrona BoIS, Malmö IP, torsdag 22 maj, kl. 19.00
Efter en inledning på säsongen som lovade mersmak har trenden nu vänt neråt för LB07. Under de två senaste omgångarna har laget släppt in 8 mål samtidigt som man bara mäktat med att göra ett ynka mål framåt, vilket givetvis är på tok för dåligt för ett lag av LB07:s kaliber. I matchen mot Mjällby var det rena rama hönsgården i försvaret och enligt de rapporter som ADVVOS fått från LB07:s match mot Falkenberg var det även där stora hål i defensiven. En positiv sak för LB07 är att de får tillbaka mittbackskämpen Marco Da Silva. Inte för att det spelar så stor roll när det möter ett BoIS i kanonform. Ett BoIS som i helgen slog AIK i Svenska Cupen och som förmodligen har ett enormt revanschsug efter att enbart fått med sig en poäng ifrån mötet med Jönköpings Södra. Så vitt vi kan se kan det inte bli så mycket annat än BoIS-seger i denna match. Förhoppningvis så blir det även en publikfest då det är gratis entré i detta skånederby.

Matchen sänds dessutom i TV4 Sport.

ADVVOS tippar: 0-3

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: