måndag 26 maj 2008

I landskampens skugga...

I skuggan av kvällens träningslandskamp mellan Sverige och Slovenien spelas två stycken matcher i den sjunde omgången av Superettan. På Enavallen möts bottengängen Enköpings SK och Väsby United för att göra upp om nedflyttningsplatserna och nere i Skåne, närmare bestämt på Landskrona IP, ska Landskrona BoIS och Örgryte IS göra upp om toppostionerna i tabellen.

Örgryte släpper som vanligt inte sin startelva förrän en timme innan match medan Anders Linderoth i sedvanlig ordning frikostigt delar med sig. Inför matchen mot ÖIS gör Linderoth och BoIS ett par intressanta förändringar, bl.a. flyttas mittbacken Joakim Persson upp på det centrala mittfälten där han även spelade i BoIS:s match mot LB07. Förmodligen flyttas Persson upp för att ta kampen mot Martin Dolhsten. En annan anledning till Linderoths taktiska omdisposition kan vara att man misstänker att ÖIS:s tränare Jannes Carlsson väljer att spela med Pavel Zavadil centralt mot BoIS och då vill man kanske vill ha ytterligare en defensivt skicklig spelare centralt på mittfältet. Med Persson som central mittfältare flyttas Jörgen Pettersson ut på vänsterkanten. Frågan är om detta är ett försök från Linderoths sida att utnyttja den enda riktiga svaghet som finns i ÖIS:s backlinje, Christofer Bengtsson har så här långt under säsongen haft vissa problem mot lite mer tekniska och smarta spelare, eller om det rent av är ett försök att neutralisera Björn Anklev genom att tvinga honom att tänka och arbeta mer defensivt? Oavsett anledningarna till dessa förändringar ska det bli mycket intressant att följa utfallet av experimentet.

BoIS:s startelva mot ÖIS ser ut på följande vis:

Sebastian Karlsson

Mikael Dahlgren Linus Malmqvist Amar Muharemovic Robin Wikman

Mirza Jelecák Johan Persson Joakim Persson Jörgen Pettersson

Pär Cederqvist Calle Genberg

ADVVOS måste säga att det är veckans riktiga höjdarmatch. För det första eftersom Landskrona BoIS för första gången under säsongen ställs mot en värdig motståndare. En motståndare som har ett försvar verkligen kan stå upp mot BoIS:s offensiv samtidigt som ÖIS har tillräckligt mycket firepower för att sätta BoIS:s defensiv på prov.

BoIS har annars imponerat under inledningen av säsongen även om laget inte riktigt fått till spelet i de senaste omgångarna. Oavgjort mot J-Södra och LB07 är långt från godkänt och det krävs nog att BoIS-spelarna höjer sig ett par snäpp om man ska undvika årets första förlust. Samtidigt så har laget gett AIK respass ur Svenska Cupen vilket visar BoIS:s potential. ADVVOS är övertygade om att BoIS-spelarna kommer att vara taggade till tusen för att verkligen visa hemmapubliken att man har förmågan att vara med i toppen av tabellen.

När det gäller ÖIS så ser det allt mer ut som att laget börjar hitta formen. 4-2 och fint spel mot Falkenberg visar att laget verkligen är på gång. Å andra sidan har laget inte visat sig från sin bästa sida de tidigare gånger som man har mött konkurrenter om seriesegern på bortaplan. T.ex. så fick man bara oavgjort mot Mjällby och från Åtvidaberg åkte laget hem med en förlust i bagaget. Frågan är om det blir tredje gången gillt för ÖIS. Göteborgarna får dock klara sig utan mittfältsmotorn Magnus Källander som är avstängd.

ADVVOS kommer att följa denna match med stort intresse (även om vi på grund av landskampen inte har någon möjlighet att följa matchen live).


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: