lördag 24 maj 2008

Paulinho avstängd i fyra matcher

I matchen mellan BK Häcken och Väsby United drog Häckens anfallare Paulinho på sig ett rött kort efter en onödig eftersläng mot Väsbys mittback Niklas Backman och igår kom domen mot Häckenanfallaren. Det blir ytterligare tre matchers avstängning för Paulinho vilket innebär Häcken får klara sig utan sin mest lysande stjärna i matcherna mot Jönköpings Södra, LB07 och Örgryte IS.

Till Häckens hemsida säger en mycket missnöjd Sonny Karlsson:– Det är ju löjligt. Om han får fyra matcher för det, vad får då nästa gubbe? [...] Det är ju ingen rak höger direkt, han viftar bara till med handen, jag är inte ens säker på att han träffar. Men i domarens rapport står det att han slog med knuten näve vilket inte är sant.Sonny Karlsson hänsvisar även till den video som finns från matchen där man enligt Karlsson klart och tydligt ser att Niklas Backman efter att ha satt in en riktigt ful tackling drar en liggande Paulinho i håret. Paulinho viftar till med handen mot Väsbyspelaren som går i däck och domaren visar Paulinho det röda kortet. Videobilderna visar även hur Backman direkt efter det röda kortet reser sig upp med knuten näve och är hur pigg och kry som helst.

Häcken överväger att överklaga disciplinnämndens beslut.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Unknown sa...

1 + 3 matcher borde väl innebära att han, förutom den redan spelade matchen mot Sirius, är avstängd mot J-Södra (27/5), LB07 (31/5) och ÖIS (5/6). Alltså inte mot Åtvidaberg (9/6). Eller vet ni något som inte jag vet?

Allt du vill veta om Superettan sa...

Det stämmer. Vi tittade lite galet i spelprogramet. Nu är du väl glad när ÖIS har så'nt flyt!?!

Unknown sa...

Mja, jag är gammal nog att ha uppfostrats till att inte gotta mig åt andras olycka. Att döma av diverse kommentarer (låt vara partiska sådana) var straffet mycket hårdare än förseelsen förtjänade, och då är det är ju synd om killen. Just tillbaka från långtidsskada och förmodligen hur spelsugen som helst, och så missar han fyra matcher till. Dessutom hade det varit roligt om vi kunde slå ett ordinarie Häcken, med Paulinho på planen. Bättre värdemätare finns nog inte i årets serie.

Men visst, det är klart att det inte är någon nackdel för ÖIS om Paulinho missar matchen!

Allt du vill veta om Superettan sa...

Nej, du har givetvis rätt det finns ingen anledning att gotta sig i andras olycka.

Samtidigt går det väl inte att sticka under stol med att det är en klar fördel för ÖIS att möta Häcken en omgång innan dess att Paulinho är spelklar. Som vi har sagt så många gånger förr, Häcken är ett annat lag med Paulinho på plan och om man dessutom skulle välja att spela honom ihop med Daniel Larsson så har man ett grymt anfallspar. Larsson blir bara bättre och bättre för varje gång vi ser honom och tillsammans med Paulinho finns det en risk att han stundtals blir ostoppbar.

Om Paulinho förtjänade fyra matchers avstängning eller inte är väldigt svårt att säga. Och vi var ändå på matchen men det var tyvärr svårt att uppfatta vad som hände. När det hände så såg det inte alls särskilt allvarligt ut, men det är klart vi stod kanske en 50-60 meter från situationen jämfört med domarens 5-6 meter. Samtidigt så måste vi säga att det vore grymt intressant att få en möjlighet att se videon från matchen så man kan se situationen igen.

Av döma av läget just nu skulle en match mellan ÖIS och Häcken bli en riktig clash of the titans. Båda lagen har inte riktigt fått igång liret men tar ändå poäng och lyckas dominera sina motståndare. Höstmatchen, med både Allbäck och Paulinho på plan, kommer verkligen att bli årets match.