måndag 5 maj 2008

Taktikbyte för Ängelholm?

Med en poäng på fyra omgångar funderar nu Ängelholms tränare, Roar Hansen, på om det inte är dags att byta taktik. ÄFF har framförallt haft svårt att göra mål, två mål på fyra matcher är allt vad laget mäktat med så här långt. Till Helsingborgs Dagblad säger Hansen att det kanske är dags för laget att fundera på om man inte ska börja att spela mer på kontring:

— Vi får kanske spela mer på kontring, jag gillar egentligen inte tanken, men jag är inte där ännu. Folk får väl kalla mig för idiot, men jag vill inte ändra på spelet.

Som ni kan se gillar inte Hansen läget och om ADVVOS ska vara ärliga, vilket vi givetvis ska vara, så håller vi med Hansen. Än så länge finns det ingen anledning att ändra på något utan ÄFF kan gott ge den nuvarande taktiken ytterligare några omgångar. Det gäller även att ha i åtanke att ÄFF så här långt är det lag som har haft det tuffaste motståndet i form av tre förväntade topplag och en vilt kämpande nykomling. I de två kommande matcherna har Ängelholm ett på papret något lättare motstånd i form av Enköpings SK och Degerfors IF. I dessa matcher kan Hansen gott fortsätta på den inslagna vägen. Om ÄFF sedan fortfarande har en poäng efter den sjätte omgången är det kanske dags för en taktikförändring. Det ska samtidigt sägas att ÄFF saknar den där riktigt kvicksilversnabbe anfallaren som kan visa vägen vid en sådan taktikförändring. Vem är egentligen ÄFF:s Joel Johansson eller Boyd Mwila? Inte är det Mattias Adelstam eller Björn Westerblad i alla fall. Kanske Emil Salomonsson?

Helsingborgs Dagblads artikel hittar ni här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: