tisdag 27 maj 2008

Hörnmål sänkte BoIS

No serieledning for you!

Inför den sjunde omgången toppade Landskrona BoIS Superettan men laget gjorde det utan att egentligen mött någon form av kvalificerat motstånd. Så obesegrade och med 14 poäng i säcken tog laget igår emot Örgryte IS hemma på Landskrona IP och efter det är BoIS varken obesegrade eller i serieledning. Även om BoIS dominerade matchen spelmässigt så var det ÖIS som gick segrande från plan efter varsitt nickmål av Boyd Mwila och Marcus Dahlin.

Enligt de rapporter som ADVVOS har fått från matchen så hade BoIS ett stort övertag och spelade en fin offensiv fotboll med ett härligt djupledsspel men att man hade väldigt svårt att omsätta sitt spelövertag i mål. Bl.a. ska Dennis Jonsson vid ett antal tillfällen räddat I ÖIS:s spelade återigen Pavel Zavadil en avgörande roll. Det var nämligen Zavadil som låg bakom de hörnor som ledde fram till ÖIS:s två mål. I Göteborgs-Posten berömmer även ÖIS:s tränare Janne Karlsson Zavadil och menar även att det är viktigt för laget att göra mål på fasta situationer när man blir tillbakapressade.

- Pavel har en fin fot och slår båda hörnorna väldigt bra. Det är oerhört viktigt att vi lyckas göra mål på fasta situationer när vi spelar mot ett lag som pressar oss.

Landskronaspelarna var givetvis inte nöjd med sin insats och årets första förslust och i Helsingborgs Dagblad tar BoIS:s lagkapten, Linus Malmqvist, på sig förlusten.

— Det är mina mål båda två, säger han. Jag ska täcka just den zonen, säger mittbacken till tidningen.

Även BoIS:s tränare Anders Linderoth var mäkta besviken mot sina spelares insats vid ÖIS:s första mål.

— Det är väl förvånande att en av planens allra minsta spelare kan få stå så där och nicka in en hörna. Det får bara inte ske, men står man och sover som vi gör, på två hörnor, då är det kanske inte så konstigt att man förlorar, säger Linderoth till Helsingborgs Dagblad.

För en gångs skull har dessutom "riksmedia" orkat skriva något om Superettan. Något vi givetvis måste premiera genom att länka hit, hit och hit. Helsingborgs Dagblads föredömliga rapportering från matchen hittar ni här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: