tisdag 13 maj 2008

Fortsatta problem för Enköping

Ängelholm tog igår på bortaplan säsongen första serievinst genom att besegra Enköpings SK med 1-4. För Enköping ser dock läget mörkt ut. Fjärde förlusten för säsongen och laget har nu släppt in 16 mål på fem matcher och frågan är hur länge Bosse Petersson och Jesper Blomqvist kan stanna på sina positioner. Om det blir förlust i nästa match mot Brommapojkarna är nog måttet rågat. Efter matchen hade laget och tränarna ett rejält snack inne i omklädningsrummet. Enligt de rapporter som ADVVOS har fått är läget pressat och till Upsala Nya Tidning säger Bosse Petersson att spelarna är tröttkörda rent mentalt och att han aldrig varit med om något liknande. Till Enköpings hemsida säger dock Petersson att det inte var några hårda ord som sades i omklädningsrummet utan att man bara försökte få fram den spontana känslan som spelarna hade efter förlusten. Enligt ESK:s ende målskytt i matchen mot Ängelholm, Micke Andersson, saknar laget självförtroende. För att det ska bli någon förändring krävs att varje enskild spelare måste höja sig samtidigt som även kollektivet skärper sig rejält.

Enköping fick annars en fin start på matchen. Redan i den 3:e minuten gjorde Micke Andersson 1-0 efter ett fint förspel av Viktar Sokal och Andreas Eriksson. Efter det blev det desto mörkare. När en kvart var spelad hade Ängelholm kvitterat genom en nick av Mattias Adelstam. Till Enköpings hemsida säger tränare Bosse Petersson att någonting hände efter Ängelholms kvitteringsmål och att ESK efter det aldrig lyckas komma tillbaka in i matchen.

- Vi ser bra ut fram till deras kvittering, vi samlar ihop oss i paus men lyckas trots det inte prestera bättre. Vi kan inte plocka ut någon speciell lagdel eller spelare, laget fungerar inte, säger en besviken Bosse Petersson till hemsidan.

I den andra halvleken utökade sedan Ängelholm sin ledning till 1-4. Det första målet kom i den 66:e minuten efter att Markus Holgersson, via en Enköpingsspelare, assisterat Antonio Rojas. 1-3 målet gjorde sedan Holgersson själv med vänster innan det ånyo var dags för Holgersson att assistera en lagkamrat. Till Helsingborgs Dagblad säger Holgersson att han är mest nöjd med framspelningen till 1-4:

- Där snurrade jag först upp ett par gubbar, mest den där nummer 2, innan jag slog in bollen.

Den inslagna bollen nådde Patrik Åström precis framför Enköpingsmålet och Åström gjorde inget misstag utan slog enkelt in bollen i mål. Om man ska tro UNT:s direktrapportering från matchen så skedde allt detta medan Enköpingsförsvaret stod som i en dvala och såg på utan att ingripa.