fredag 9 maj 2008

Marcus Dahlin om den misslyckade hörnvarianten, försvarspelet och inledningen på säsongen

ÖIS.se har en prima intervju med mittbacken och målskytten från ÖIS:s senaste match mot Degerfors, Marcus Dahlin. I intervjun får vi bl.a. veta att ADVVOS, och många med oss, hade fel i sin rapportering om Dahlins mål från matchen. Den omskrivna hörnvarianten, där vi fullständigt felaktigt har tilldelat Martin Dohlsten en assist för en nickskarv vid första stolpen, var tydligen helt misslyckad. Zavadils hörna var för låg, den ska enligt Dahlin gå direkt på den bakre stolpen där Dahlin, Dennis Jonsson och Patrik Elmander skall komma som en skock stäppvilda alfaschabrakschakaler*, men som tack vare en misslyckad Degerforsrensning blev till en perfekt skarv som Dahlin enkelt kunde trycka in till 1-0.

I övrigt berättar Dahlin om varför samspelet med Dennis Jonsson, Anders Prytz och Christofer Bengtsson i ÖIS:s backlinje fungerar så otroligt bra trots att försvaret bara haft några månader på sig att bli samspelta. Anledningen hittar man, menar Dahlin, i att samtliga spelare är skolade i klassiskt svenskt försvarsspel.

– Prytzan har jag spelat med tidigare och sen är ju Dennis skolad i den svenska skolan över försvarsspel i Göteborg och det är ju något som man verkligen kan spela i IFK. Christofer Bengtsson är skolad under Nanne Bergstrand och han kan ju också det defensiva spelet så det kommer inte som någon överraskning för mig att vi är så bra bakåt, berättar Dahlin för ÖIS.se.

Angående Örgrytes säsong hittills tycker Dahlin att laget haft otur i matcherna mot LB07 och Åtvidabergs FF. Mot LB07 borde ÖIS fått utdelning på det övertag som laget hade under den andra halvleken och i matchen mot ÅFF tycker Dahlin att man släpper in ett onödigt mål på en boll som man i normala fall rensar undan enkelt. I matchen mot Degerfors menar Dahlin att ÖIS mer visade vad laget kan. Med bra rörelse och passningsspel kunde man helt kontrollera matchen och vinna rättvist. Om laget kan bygga vidare på det spelet och krydda med en extra dos självförtroende och tillit till medspelarna så kan man enligt Dahlin till och med utmana Mjällby AIF på bortaplan.

Ni hittar intervjun med Marcus Dahlin här.

* För att undvika eventuella missförstånd så vill ADVVOS poängtera att detta alltså är ADVVOS, och inte Marcus Dahlins, ord, förståelse och beskrivning av hörnvarianten. Is OK, n'est pas?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: