torsdag 8 maj 2008

ÖIS vill låna Ailton från FC Köpehamn

Göteborgs-Posten gör i en artikel idag gällande att ÖIS är intresserade av att låna Ailton Almeida från FC Köpenhamn under perioden maj-augusti. Om lånet av den före detta ÖIS-anfallaren blir av och om lånet blir gällande från den dag då den danska ligan avslutas, 24:e maj, och sträcker sig till och med det datum då ligan drar igång igen, slutet av augusti, skulle det innebära att Ailton skulle kunna spela mellan 13 och 14 omgångar med ÖIS.

Till Göteborgs-Posten säger ÖIS:s ordförande, Lars Ranäng, att man har ställt en fråga till Ailton om anfallaren är intresserad att komma på lån till klubben under den danska seriens silly season. Ranäng berättar vidare att han tror att det kan vara bra för Ailton att "komma hem" till klubben där hans europeiska fotbollsresa började och där spelet ett tag stämde perfekt. Hur ÖIS har tänkt att lösa den ekonomiska frågan förtäljer inte historien. Med tanke på att Ailton såldes från ÖIS till FCK för någonstans omkring 34 miljoner svenska kronor så kan man väl tänka sig att anfallaren inte tjänar några småslantar direkt och frågan är hur ÖIS:s ansträngda ekonomi ska klara det.

Även om Ailton under sin tid i ÖIS var en av lagets viktigaste spelare så är anfallaren nog mest känd i ÖIS-kretsar för sitt fantastiska cykelsparksmål mot Hammarby 2005. Under sin tid i ÖIS spelade annars Ailton 63 matcher och gjorde 26 mål. Ett rätt så hyfsat målsnitt och i en superettanmiljö finns det kanske alla möjligheter i världen för Ailton att få spelet att stämma igen. Dessutom måste det väl sägas att ett anfallspar bestående av Marcus Allbäck och Ailton Almeida inte skulle gå av för hackor, för att inte tala om vad det skulle kunna göra för ÖIS:s publiksiffror.

En teori som har lanserats bland mer skeptiska ÖIS-supportrar är att Ranäng nu använder Ailton Almeida och Göteborgs-Posten som ett verktyg för att sätta ÖIS:s inte helt lyckade anfallspar, Anton Holmberg och Patrik Elmander, under konstruktiv press. ADVVOS vet att Ranäng är ett riktigt whiz-kid när det gäller övergångar etc. men att mannen är så finslipad och cynisk har vi svårt att tänka oss. Nej, då tror vi snarare att det ligger en viss sanning i dessa rykten. Oavsett vilket ska det bli intressant att följa den här historien.

Ni hittar Göteborgs-Postens artikel här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: