måndag 12 maj 2008

Klart godkänt spelmässigt, inte godkänt effektivitetsmässigt

I en intervju med Fan-TV ger Zoran Lukic sin syn på Qvidings oavgjorda match mot IF Brommapojkarna. Lukic berättar att han är väldigt besviken över vad han upplever som en tappade poäng. För andra matchen i rad skapar Qviding ett flertal kvalificerade målchanser men spelarna är alldeles för otydliga i sina avslutningar, menar Lukic. ADVVOS känner sig här något förvirrade över om vi sett samma match som Qvidingtränare då Lukic säger sig ha sett upp mot en tolv-tretton klara målchanser för Qviding mot BP. Antingen har vi väldigt olika sätt att räkna på eller så satt ADVVOS och sov under stora delar av gårdagens matchen, något som vi av förståeliga skäl inte har något minne av, eller, och det här är bara en gissning, så överdriver Lukic en smula. Lukic pratar vidare om att spelarna inte vågar offra sig tillräckligt mycket för att göra mål och att han tycker sig se en viss prestationsångest hos sina spelare.

- Gör man inga mål vinner man inga matcher. Samtidigt är jag väldigt stolt över laget, för tredje-fjärde matchen i rad hämtar vi upp ett underläge och växer tills vi tar över matchen totalt, säger Lukic till Fan-TV:s reporter.

Qvidingtränare har även synpunkter på hur hans lag inledde matchen mot Brommapojkarna där man inte höll ihop laget och spelade ett alldeles för kort passningsspel, vilket gav BP möjlighet till brytningar och omställningar högt upp i plan. Lukic tycker dock att Qviding efter hand började spela lite längre och rakare och att man då tog över matchen. Här kan inte ADVVOS göra mycket annat än att hålla med Qvidingtränaren.

Mot slutet av matchen flyttade Lukic upp mittbacken Anledningen till detta var att man ville få lite tyngd i anfallet. Lukic vill dock inte framhålla det taktikdraget som avgörande för Qvidings sena kvittering utan anger Angelo Vegas fina passningsspel och Matias Buluns speluppfattning som större anledningar till utjämningen mellan lagen.

Ni kan se hela inslaget med Zoran Lukic här.

Fan-TV har även en intervju med Qvidings målgörare Matias Bulun. En mycket besviken Bulun ger sin version av målet som gav Qviding en poäng:

- Jag tror att det är Gravem som slår ett inlägg. Jag ser inte riktigt bollen förrän sent när jag är uppe i luften så jag försöker komma framför min försvarare och nicka in det och den satt. Det är skönt!

Resten av intervjun innehåller mest slentriankommentarer om fotbollens djävlighet och orättvisor, speltid och bla, bla, bla... om sådant intresserar er så kan ni lyssna här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: