torsdag 22 maj 2008

Tufft möte på Studenternas IP

Efter tre raka serieförluster är det ikväll upp till bevis för IK Sirius. Laget har dock ingen lätt uppgift framför sig då kvällens motståndare är topplaget BK Häcken. Ett lag som precis fått spelet att stämma och som för någon dryg vecka sedan läxade upp Väsby United efter noter. Sirius har dock råg i ryggen efter sin imponerande cupseger mot Djurgårdens IF FF. ADVVOS kommer ikväll att vara på plats på Studenternas IP för att se denna drabbning och som vanligt utlovar vi en heltäckande bevakning.

Inför matchen är det lite roligt att se hur Sirius tränare Pär Millqvist försöker avdramatisera läget för Sirius genom att sätta ribban väldigt lågt. Ambitionen är tydligen att ta poäng och att hålla ihop laget och att spela tight, klokt och enkelt. Från ADVVOS:s perspektiv ser det ut som att Sirius är nöjda med oavgjort. På hemmaplan? Mot en toppkonkurrent? Kanske är det rätt väg att gå men frågan är om man inte kan kräva mer om laget fortfarande har ambitionen att tillhöra toppen av Superettan? ADVVOS är trots allt av den åsikten att Sirius har ett tillräckligt bra lag för att blanda sig i toppstriden och när laget har en bra dag har man ett så pass bra spelarmaterial att man kan spela ut samtliga motståndare i serien. Vore det inte för Sirius målvaktsproblem så hade våra förväntningar på laget varit skyhöga. Men nu ser det alltså ut som att Sirius nöjer sig med att vända skutan långsamt och att man i första hand kommer till spel inriktade på att försvara den poäng man har med sig när domaren blåser igång matchen.

Killarna som ska vara rädda om poängen är:


Milan Barjaktarevic
Martin Ekström
Elon Folkesson
Alexander García
Pierre Gallo
Alexander Gerndt
Antou Jallow
Love Lidström
Jonas Lundmark
Mikael Nordh
Fredrik Olsson
Gustaf Segerström
Kim Skoglund
Erik Tengroth
Mani Tourang
Petter Österberg

Som ni kan se tvingas Sirius klara sig utan Daniel Hoch och Andreas Eriksson vilket givetvis ställer till lite problem. Enligt de rapporter som ADVVOS har fått så har dock Petter Österberg sett riktigt bra ut på sistone och så gör Kim Skoglund comeback efter sin skada.

Häcken åker till Uppsala med en försvagad trupp. Först och främst så är Hisingens stolthet, Paulinho, avstängd vilket givetvis är ett gigantiskt avbräck. Om ni, precis som ADVVOS, såg Häckens match mot Väsby United så vet ni vad vi talar om. I sin comeback visade Paulinho upp ett spel som var åtminstone två nivåer högre än vad vi är vana att se i Superettan. Nu kommer Häcken återigen att få klara sig utan den kraft, fart och självsäkerhet som Paulinho skänker laget. Som om inte det var nog så saknas även lagkapten Janne Saarinen som fått spelledigt av personliga skäl. Dessutom finns det frågetecken om Peter Nyström och Mattias Östberg är helt fit-for-fight.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: