söndag 11 maj 2008

Sirius försöker hitta formen mot Assyriska

Med en 0-4-förlust mot Landskrona BoIS, ett hackande anfallsspel och en nervös defensiv utan självförtroende har IK Sirius mycket att bevisa när laget idag möter Assyriska SK på bortaplan. Säsongen började annars härligt med en härlig 1-5-vinst mot Degerfors IF, men när nu 4 matcher är spelade står Sirius på 4 poäng, vilket är långt från godkänt. Det är inte så att ADVVOS vill hävda att det är kris i Sirius, men om spelet fortsätter att gå i stå och man tappar poäng mot Assyriska så måste vi ändå säga att läget börjar se lite prekärt ut.

I matchen mot Assyriska gäller det framförallt för Sirius att komma rätt i försvarsspelet. Ett uppträdande likt det som laget hade mot Falkenbergs FF och Landskrona BoIS håller inte mot ett så pass anfallsskickligt lag som Assyriska. Nej, en upprepning av den hönsgården och Sirius går en ny storförlust till mötes. Sirius har dock lite flyt i och med att Assyriska tvingas ställa över duktige mittfältaren Andi Toompuu vilket borde innebära att, formsvage nyförvävet, Martin Åslund spelar från start tillsammans med Dennis Östlundh på det centrala mittfältet. I utgångsläget får nog Sirius mittfältare Pierre Gallo och Fredrik Olsson inrikta sig på att spela snålt och i första hand tänka på defensiven för att krypa ytorna för Åslund, Östlundh, Göran Marklund och Diñho.

Om Sirius klarar av att stå rätt i defensiven så kommer Andreas Eriksson,Martin Ekström och Alexander Gerndt att få ypperliga lägen för snabba omställningar. Med en rättvänd Eriksson som kommer i fart och med Ekström och Gerndt i löpningar in bakom Assyriskas backlinje är det inte helt omöjligt att Sirius går en enkel vinst till mötes. Kanske är det så att det passar Sirius att inte bära favoritskapet. Dess värre så får Sirius klara sig utan den utomordentlige kontringsspelaren Mani Tourang som tvingas vila på grund av en krånglande nerv.

När Sirius letar formen under eftermiddagens match mot Assyriska ger Pär Millqvist nedanstående spelare chansen att visa vad de går för:

Milan Barjaktarevic
Martin Ekström
Andreas Eriksson
Daniel Fernberg
Elon Folkesson
Pierre Gallo
Alexander García
Alexander Gerndt
Daniel Hoch
Antou Jallow
Love Lidström
Jonas Lundmark
Mikael Nordh
Fredrik Olsson
Gustaf Segerström
Erik Tengroth
Petter Österberg

ADVVOS tippar på följande startelva för Sirius:

Milan Barjaktarevic

Erik Tengrot Mikael Nord Gustav Segerström Jonas Lundmark

Pierre Gallo Fredrik Olsson

Martin Ekström Andreas Eriksson Petter Österberg

Alexander Gerndt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: