lördag 24 maj 2008

Pär Millqvist och Gary Sundgren avgår

Det var kanske bara en tidsfråga men nu har det hänt, förste tränare att röstas bort från Superettan blir Sirius tränarduo Pär Millqvist och Gary Sundgren. Efter fyra poäng på sex matcher och tretton insläppta mål samt nu fyra raka förluster väljer nu IK Sirius att göra vad man kallar omorganiseringar kring a-laget. Vad det betyder är att man förhandlar med Millqvist och Sundgren om att gå över till andra uppdrag inom klubben.

Enligt Sirius hemsida avgår Millqvist och Sundgren efter ett enhälligt beslut i styrelsen.

- Vi har hamnat i en prekär situation och inte nått de resultat vi tycker att vi borde med tanke på den trupp vi har. Styrelsen var enig om att en förändring behövde ske, säger klubben ordförande Lasse Svensson till hemsidan.

Nya tränare för Sirius blir Johan Mattson och Andreas Brännström. Dessa båda herrar ska dela på ansvaret för a-laget med stöd av klubbens sportchef Danny Frydman och sportkoordinator Björn Kindlund.

ADVVOS är av den åsikten att Sirius nu gör ett stort misstag. Pär Millqvist har gjort ett jättejobb i Sirius och borde få fortsatt förtroende åtminstone som en betalning för de fina resultat som klubben presterade under fjolårssäsongen. Som ADVVOS har förstått det har Millqvist under en längre tid varit ifrågasatt inom klubben. Allt från startelvor via taktik till träningsmetoder har kritiserats inom och utom klubben. Under försnacket på Studenternas IP i torsdags ifrågasattes Millqvist taktik med en 4-2-3-1-modell rakt ut av Olle Kullinger och kritiken fortsatte i paus då Kullinger menade att Sirius genom sin taktik och naiva offensiv skänkte matchen till Häcken.

Det ser dessutom ut som att Millqvist under den sista tiden inte har haft spelartruppens förtroende och då är kanske Siriusstyrelsens beslut helt riktigt. Till Upsala Nya Tidning säger bl.a. Mani Tourang att Millqvist inte varit världens mest personliga tränare, och många av spelarna känt det som att de hamnat i frysboxen under Millqvists period som tränare i klubben. Yttermittfältaren Martin Ekström är inne på samma linje som Tourang men säger till tidningen att det är lättare att sparka två tränare än tjugo spelare och att laget saknat den där riktiga glädjen den senaste tiden och då blir det kanske bättre om man prövar något nytt.

Ni kan läsa mer om Millqvists avgång här och här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Panikbyrån sa...

Det kanske kan verka tidigt att förändra efter sex omgångar, men det tål att titta på hur laget har presterat i ett längre perspektiv. Till exempel sedan sommaruppehållet i fjol. Sedan dess har Sirius vunnit bara åtta seriematcher varav i alla fall tre har varit betydelselösa. det är inte ett topplags resultatlag. Inte ens ett mittenlags. De poäng Sirius har plockat de senaste 30 seriematcherna - dvs en "serielängd" - räcker på sin höjd till kvalplats. Jag tillhör dem som tror att den här förändringen var i grevens tid.

Allt du vill veta om Superettan sa...

Bra poäng. Vi har inte haft tid att titta så långt bakåt i tiden. Om det du säger stämmer så är det inte så mycket att snacka om och om det dessutom är så att Millqvist och Sundgren inte hade spelarnas stöd längre så gör ju Sirius helt rätt. Vi här på ADVVOS gillar ju Sirius och hoppas verkligen att man klarar av att vända på den här trenden. Nu är det ju faktiskt 5 raka utan vinst. Raden 5 0 0 5 1-13 0 är ju faktiskt riktigt skrämmande. Det är nästa Enköping-allsvenskan-2003-klass på den.