måndag 19 maj 2008

Dick Last - Vi har ingen kontakt med Ailton

Enligt Fotboll Direkt är Örgryte IS inte intresserade av att låna Ailton Almeida från FC Köpehamn under danska ligans uppehåll. Allt rör sig tydligen om ett missförstånd mellan klubbens sportchef, Dick Last och ÖFAB:s ordförande, Lars Ranäng. Till Fotboll Direkt säger Dick Last att klubben inte har någon kontakt med den förre ÖIS-anfallaren och att man har fullt förtroende för sin nuvarande anfallsbesättning.

Ryktena om att ÖIS var intresserade av att värva tillbaka Ailton startade för några veckor sedan när Lars Ranäng gick ut i Göteborgs-Posten och talade om att klubben hade gjort en förfrågan hos FCK om att få låna Ailton över sommaren. Nu dementerar dock Dick Last affären:

- Ja, jag har skällt på honom för det där. Vi försöker inte värva Ailton, det är helt fel. Vi är nöjda med den trupp vi har.

Ni hittar Fotboll Direkts korta intervju med Dick Last om Ailton-affären här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Phaentiss sa...

lite synd.. ÖiS behöver en kille som kan göra mål, och inte är mittfältare (Anklev gör mer än bra ifrån sig). Sen att se denne artist tillbaka i Sverige vore plus!

Allt du vill veta om Superettan sa...

Inte bara lite synd och frågan är om det inte är en förlust för hela Superettan. Vi menar, alla serier behöver en artist av Ailtons mått. Visst, Paulinho finns men frågan är om Häcken får behålla honom så länge till.

Ailton ihop med Allbäck skulle kunna skapa ett djäkla drag kring ÖIS och Superettan.

Å andra sidan förstår vi Dick Last och ÖIS. Låt säga att man faktiskt hört sig för om Ailton och fått nej från FCK. Klart som fan att man då mörkar för att visa förtroende för den anfallsbesättning man har.

I övrigt har du rätt. ÖIS saknar en målskytt av rang för att hänga med i toppen av tabellen. Han kommer ju förvisso efter EM men någon måste göra mål innan dess. En annan sak som inte vore så dum vore ju om ÖIS lånade hem Ken Fagerberg, skulle också var grymt att se.