onsdag 7 maj 2008

BoIS fortsätter att vinna

Landskrona BoIS tog i gårkväll en fin skalp när laget bortaslog IK Sirius med hela 0-4. Ett för kvällen effektivt BoIS fick nästintill maximal utdelning under den första halvleken; två av lagets tre avslut mot mål resulterade i mål. I den andra halvleken dominerade sedan BoIS matchen och utökade sin ledning till 0-4 och hade sedan två gånger om även bud på 0-5. Enligt BoIS:s tränare Anders Linderoth och Sirius tränare Pär Millqvist så vann BoIS matchen helt rättvis.

0-1 kom efter ett misstag av Jonas Lundmark. Siriusförsvararens huvudlösa bakåtpassning i den 29:e minuten friställde Calle Genberg helt. Och Genbergs avslutning var hur säker som helst. Tre minuter senare var det ånyo dags för hemmamålvakten, Alexander Garcia, att hämta ut bollen ur det egna nätet. Den här gången efter att Pär Cederqvist tryckt in ett inlägg från Mikael Dahlgren.

0-2 på dryga tre minuter satte sig givetvis i huvudet på Siriusspelarna som under den första halvleken hade oerhört svårt att skapa någoting framåt. Trots ett stort bollinnehav lyckades man inte skapa några reella chanser mot Sebastian Karlsson i BoIS-målet. Uppsalaiternas första skott mot mål kom i den 42:a minuten vilket givetvis är på tok för dåligt om man ska hänga med målmännen i Landskrona BoIS.

I inledningen av den andra halvleken drar sedan Sirius målvakt Alexander Garcia ner BoIS:s Mattias Eklund inne i straffområdet. Ytterbacken Mikael Dahlgren får därmed en möjlighet att göra sitt fjärde mål för säsongen. Dahlgren fintar Garcia så att målvakten går i fel hörn och rullar sedan säkert in bollen i andra hörnet. 0-3 och Sirius är besegrat. I slutet av matchen ökade sedan Mattias Eklund på BoIS:s segersiffror till 0-4, efter en passning av Dahlgren.

Med sin fjärde raka vinst går nu "målmaskinen" BoIS upp i tabelltopp, och laget har fått bästa tänkbara inledning på säsongen. BoIS är inne i ett fantastiskt målstim för tillfället, på de inledande fyra matcherna har man nu gjort 13 mål. Igår lyckades man dessutom hålla nollan vilket var första gången för i år.

BoIS:s tränare Anders Linderoth var mäkta nöjd med sina spelares insats. Till Helsingborgs Dagblad säger Linderoth:

– Visst hade Sirius bollen ofta, men första skottet på mål kom efter 42 minuter. Vi hade bra kontroll. Totalt sett var det en bra match av oss.

Linderoth var framförallt nöjd med BoIS:s felfria försvarsspel och med den effektivitet som laget hade framåt.

Siriusspelarna var givetvis bedrövade efter den svaga insatsen och till Upsala Nya Tidning säger mittfältaren Mani Tourang att laget svek inte bara sig själva utan även föreningen, Uppsala och publiken när man spelar som man gjorde mot BoIS. Pär Millqvist väljer dock att se något mer positivt på lagets prestation och menar att det till viss del är BoIS:s två slumpmål under den första halvleken som avgör matchen.