söndag 11 maj 2008

Halvtid Qviding-BP

Efter en irriterad och tuff första halvlek har BP ledningen med 0-1 efter mål av Philip Haglund. BP hade en riktigt bra öppning på matchen med ett ribbskott och en nick i stolpen innan matchuret hade passerat 10 minuter. Närmst mål under denna period var Sinan Ayranci efter att ha nickat bollen i stolpen efter en vacker dribblingsräd och lyftning av Arash Talebinejad.

Qviding jobbade undan för undan in sig i matchen men laget spelade under den första halvleken med allt för små marginaler och lyckades in skapa några riktigt heta chanser under inledningen av halvleken. Joakim Jensen har i och för sig haft en boll i näten men målet dömdes bort på grund av någon form av oschysthet.

BP:s med mål kom efter att Joakim Runnemo dribblat upp bollen på BP:s vänsterkant. Fem meter från straffområdet drar Runnemo på ett hårt skott som täcks av en Qvidingförsvarare. Bollen når Philip Haglund som i hård kamp med Qvidings Josef Karlsson får på ett avslut som letar sig in vid Tommy Naurins högra stolpe.

Det har annars var en grinig, ful och skitig första halvlek. Domare Johan Hamlin har fått ha ett långt snack med Mauricio Lopez och Pär Asp. På ena kanten har dessutom Mattias Gravem och Christer Youssef haft ett par riktigt hårda dueller där det smällt rejält både i tacklingar, efterslängar och skitsnacket.

Roar Hansen och hans entourage har snackat en hel del om hålen på BP:s mittfält, Philip Haglunds och Albin Ekdals positionsspel samt hur Sinan Ayranci styr/avslöjar BP:s uppspel genom vart på planen han positionerar sig.