måndag 26 maj 2008

Skiten fortsätter

Så vad spelar ett tränarbyte för roll? Av döma av Siriuspelarnas uppträdande i matchen mot Qviding så måste ADVVOS säga att det inte spelar så stor roll. Igår behövdes det bara två riktiga juniortabbar i försvarsspelet för att feta damen skulle börja sjunga på samma gamla välkända melodi. Förlust. 2-0. Mot Qviding!

Det första baklängesmålet kom i den första halvleken efter att Jonas Lundmark gått bort sig i sin position som vänsterback. Bollen spelades in i luckan bakom Lundmark - när Angelo Vega vill spela fotboll och är på rätt humör så är han en fröjd att skåda - dit Hannes Stiller sökt sig och helt fri med Milan Bajaktarevic gjorde inte Stiller något misstag utan levererade en rejäl stänkare. Innan dess hade Stiller brännt öppet mål från tre meter. En situation där det faktiskt var en större prestation att missa mål än att göra mål. Qviding blev dessutom bestulna på en solklar straff och frilägesutvisning bara minuterna innan målet när Tomas Eriksson revs ner av Bajaktarevic.

I den 55:e minuten punkterade sedan Tomas Eriksson och Josef Karlsson matchen genom att utnyttja ett pinsamt lojt försvarsspel från inbytte Love Lidström och Gustaf Segerström. Eriksson fick helt oattackerad dribbla sig in i Sirius straffområde längs med kortlinjen. Bollen satt limmad som ett frimärke i nättaket via Karlssons högerfot. På sätt och vis ett otroligt vackert mål även om Erikssons läge uppkommer genom ett försvarsmisstag. Till Sirius hemsida säger nye Siriustränaren Johan Mattson att Siriusförsvarets uppträdande vid målet var värdigt S:t Eriks-cupen.

Som om inte det var nog med ytterligare ett mål i baken så passade Mani Tourang på att bli utvisad i den 58:e minuten. Och kanske var det just en utvisning som krävdes för att få Siriusspelarna att vakna ur sin dvala. Efter utvisningen satte nämligen laget en djäkla fart. Gång på gång sattes Tommy Naurin i Qvidingmålet på prov. Först på ett lobbförsök från Petter Österberg där Naurin får tänja ut ordentligt för att få bollen över ribban. Strax därefter får Sirius ett fint frisparksläge precis utanför Qvidings straffområde. Alexander Gerndt får en fin träff på bollen men Naurin kan med lite hjälp av stolpen och ribban reda ut situationen.

Efter matchen var det av förståeliga skäl dystert i Siriuslägret. Mani Tourang belades med munkavel och istället förde tränare Mattsson gruppens talan. I en kommentar till UNT menade dock lagkapten Gustaf Segerström att Sirius just nu saknar vinnarmentalitet och att man inte litar på varandra inom laget vilket gör att man inte vågar spela ut ordentligt.