torsdag 8 maj 2008

Nu börjar avgångsmumlet

Just nu kan man hos bet365 spela på vilken av Superettans tränare som blir först att avgå eller få sparken. Lägst är oddset för att Janne Stahre i Degerfors (5 gånger pengarna) eller Thomas Ek i J-Södra (6 gånger pengarna) försvinner först. Efter Enköpings inledning av säsongen är det inte helt omöjligt att det blir Enköpings tränare Bosse Petersson (9 gånger pengarna) som blir första man att lämna sitt lag. På Svenska Fans Enköpingsredaktion hittade ADVVOS följande rader om Bosse Petersson på Svenska Fans:

"Vissa kräver redan nu Bosse Petersson avgång. Är Jesper Blomqvist redo att ta över huvudansvaret för laget? Eller har han lika stor del i "misslyckadet" som Petersson har? Det vore i alla fall sannerligen en spännande lösning, är väldigt nyfiken på vad Blomqvist kan skapa med detta lag. Kan vara en chansning, men kanske även den förändring som krävs för att få fart på spelet. Men en förändring idag? Nej. Fråga mig om 3 matcher istället. Det är så många matcher jag tror Petersson har på sig att vända den negativa trenden. Då väntar i tur och ordning Ängelholm (hemma), Brommapojkarna (borta), Väsby (hemma). 6 poäng är inget önskemål, det är ett krav om man ska ha i Superettan att göra. Efter Väsby hemma väntar Sirius borta. Men det är en helt annan historia."

Snacket är med andra ord igång och frågan är vem som går först. ADVVOS skulle inte sätta sina pengar på att det blir Bosse Petersson som blir förste tränare att stiga av årets superetta utan vi har nog snarare våra pengar på just Janne Stahre i Degerfors. Bosse Petersson känns som en alldeles för rutinerad och välmmotiverad tränare för Enköping att släppa. När det blåser kallt i höst så kommer Peterssons erfarenhet och praktiska know-how att vara ovärderligt. Vi måste sedan även tillägga att vi har svårt att tänka oss att en lösning där Jesper Blomqvist själv står vid rodret i Enköpingsskutan. Av allt att döma så har inte Blomqvist riktigt den förmåga som krävs för att ta över ett lag i kris där spelarna verkar sakna begär och motivation att vinna.

Ni hittar Svenska Fans Enköpingsredaktions text i sin helhet här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: