tisdag 27 maj 2008

Målchanssnålt på Rambergsvallen

Första halvlek mellan Häcken och Jönköpings Södra har inte bjudit på någon strålande underhållning. Det är mestadels Häcken som har boll men utan att lyckas skapa några riktigt farliga lägen. Oftast är det Vinicius som kommer i läge för avslut. Många gånger tar dock Vinicius allt för tidiga avslut vilket gör att Häcken inte kan utnyttja sitt övertag maximalt. Som mest leder Vinicius avslutsvillighet till en och annan hörna men så mycket mer än så blir det inte.

J-Södra spelar så här långt väldigt defensivt och har svårt att skapa något ordentligt tryck på offensiv planhalva. Laget har hela tiden en sex-sju spelare med i hemlöpet och ofta leder detta till att J-Södras yttermittfältare hamnar långt ner i plan vilket ger Häckens ytterbackar stora möjligheter att delta i de offensiva spelet. Bäst har Marcus Jarlegren och Everton utnyttjat detta på Häckens vänsterkant där man stundtals har haft väldigt lätt att komma till inläggslägen. Det var också Jarlegren som låg bakom första halvleks bästa målchans genom at komma runt på kanten för ett fint inlägg som Vinicius nickade precis ovanför ribban.

Det är annars trevligt att se att J-Södras WaG's och ÖIS-tränaren Janne Karlsson samt Magnus Källander med familj har hittat till Rambergsvallen denna fina försommarkväll.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: