måndag 19 maj 2008

Hyfsad cuphelg för superettanlagen

Landskrona BoIS slog ut AIK. IK Sirius slog ut Djurgårdens IF. Falkenbergs FF pressade svenska mästarna IFK Göteborg till förlängning, där halläningarna tyvärr föll med 0-3. Superettanlagen gjorde överlag en riktigt fin cuphelg. Av de tio superettanlag som fanns kvar i den tredje omgången gick fem lag vidare till nästa omgång, och då ska man ha i åtanke att Väsby United och Örgryte IS samt Degerfors IF och Jönköpings Södra möttes. De enda lag som inte riktigt räckte till var väl Mjällby AIF, som i sin match mot Hammarby gick till halvtidsvila med en 0-1-ledningen men som när matchen var färdigspelad hade förlorat med 5-1, och Brommapojkarna, som programenligt föll mot förra årets cupvinnare Kalmar FF. Enköpings SK lyckades med något som LB07 inte klarade av, nämligen att bortabesegra Tibro AIK FK.

Superettanslagens resultat i omgång 3:

Hammarby IF - Mjällby AIF 5-1
IK Sirius - Djurgårdens IF FF 4-2
Väsby United - Örgryte IS 0-3
Falkenbergs FF - IFK Göteborg 0-3 (efter förlängning)
Kalmar FF - IF Brommapojkarna 2-0
AIK - Landskrona BoIS 0-1
Degerfors IF - Jönköpings Södra 3-1
Tibro AIK FK - Enköpings SK 0-3

Superettanlagens lottning inför omgång 4:

Valsta/Syrianska - Örgryte IS
Enköpings SK - IK Sirius
Landskrona BoIS - GIF Sundsvall
Kalmar FF - Degerfors IF

Sett till lottningen så ser det ut som att Örgryte IS går en promenadseger till mötes i den fjärde omgången. Det är väl knappast troligt att ytterligare ett lag underskattar Valsta/Syrianska så som BK Häcken och Helsingsbors FF gjort i de inledande omgångarna. Härligt också att se att vi får ytterligare ett upplandsderby när Enköping och Sirius möts i den fjärde omgången. Degerfors får den otacksamma uppgiften att försöka besegra Kalmar FF på Fredrikskans medan Landskrona BoIS får till uppgift att hemmabesegra GIF Sundsvall.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Såg en del av Landskronas match på TV och var mäkta imponerad. Blir Allsvenskan nästa år för dem! Såg ni något och vad tyckte ni?

Sedan tycker jag inte ni ska räkna ut Valsta Syrianska som fått massor av beröm för sina matcher mot Häcken och Helsingborg.

Björn i Blekinge sa...

Helsingborgs IF, inte FF