måndag 5 maj 2008

Jonas Henriksson om att grisa till sig poäng

I en kort, men rätt så intressant, intervju med Häckens hemsida berättar Jonas Henriksson om vad som krävs av Häcken för att laget ska vinna Superettan och ånyo gå upp i Allsvenskan:

- Man måste kunna grisa och ta poängen det är det viktigaste. Det lärde vi oss förra säsongen. Det viktigaste är att vi går ut och krigar i varenda match.

Enligt Henriksson, som har erfarenhet av allsvenskt spel med både BK Häcken och IFK Göteborg, är det ofta så att man som spelare har större ytor och mer tid på sig i allsvenskan än i superettan. I superettan är det ofta tuffare och det smäller lite snabbare eftersom många spelare måste väga upp en bristande teknik och känsla för spelet med kämparinstinkt och rejäla tag i närkampsspelet. Jonas Henriksson menar dock att Häcken i år har vad som krävs och lyfter fram matchen mot Enköping som ett exempel. Där hamnade Häcken tidigt i underläge och laget hade svårt att få spelet att stämma under inledningen av matchen men man lyckas ändå ta sig in i matchen och till slut vinner man med 3-1, efter två mål av Henriksson.

Intervjun med Jonas Henriksson går att läsa här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: