måndag 5 maj 2008

J-Södra redo att lägga i en högre växel

Jönköpings Södra är ytterligare ett av de där lagen som börjar bli så smått desperata efter årets första trepoängare. Eller vi ska kanske säga årets första vinst i Superettan eftersom J-Södra faktiskt vann senast mot Syrianska Botkyrka i Svenska Cupen (1-2). I en intervju med J-Södras officiella hemsida säger lagets slitvarg Fredrik Fendrich att J-Södra nu är redo att bygga vidare med en seger på hemmaplan mot Falkenbergs FF. Enligt Fendrich måste J-Södra för att rå på Falkenberg spela ett kompakt försvarsspel och inte bjuda på något.

- Vi måste våga styra matchen dit vi vill ha den. Vi måste få igång ett rörligt anfallsspel, inte bli för stillastående när vi rullar boll. Får vi det att stämma så får vi med oss tre poäng från matchen, säger Fendrich till J-södra.se.

Ni hittar en kort intervjun med Fendrich inför matchen mot Falkenberg här.

Även J-Södras tränare Thomas Ek är inne på samma linje som Fendrich. Efter en mindre bra inledning på säsongen krävs det nu att J-Södra går för fullt mot Falkenberg. I Falkenberg är Ek mest oroad över Joel Johansson och Ricardo Penella. Om J-Södra ska lyckas ta tre poäng krävs det speciell bevakning på dessa två herrar. Ek ser dock inte en seger, och en liten skräll, som helt omöjlig:

- Efter segern mot Syrianska Botkyrka i Cupen fick gubbarna lite mer självförtroende och nu vill vi visa att vi kan ta vår första seger i seriespelet denna säsong. Vi har bra koll på Falkenberg och vet vad vi kan vänta oss.

Intervjun med Thomas Ek finner ni här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: