tisdag 13 maj 2008

Halvtid Mjällby AIF-Örgryte IS

Efter en jämn och kampintensiv första halvlek har Örgryte IS ledningen med 0-1 mot Mjällby AIF. Det är annars hemmalaget som har haft mest boll och fört spelet. Mjällby har ett förkrossande övertag sett till hörnstatistiken (7-2).

Under en tiominuters period mot slutet av halvleken hade Mjällby dessutom en grym press mot ÖIS-försvaret. Det var i stort sett spel runt omkring ett straffområde, ÖIS:s, men Mjällbyspelarna var hela tiden lite för omständiga i de avgörande lägena vilket gjorda att de riktigt farliga chanserna aldrig infann sig. ÖIS:s försvar spelade hela tiden lugnt, stod rätt i sina positioner och lät Mjällby ha boll. Till slut redde man ut stormen.

Den enda riktiga farlighet som Mjällby skapade var efter en hörna ifrån vänster som slogs mot den första stolpen. Dick Last i Örgrytemålet hade fullt sjå att få bort bollen framför huvudet på Marcus Ekenberg. Returen gick ut till David Löfquist vars tunga skott täcktes ut till en ny hörna för Mjällby. Det hade inte spelat någon roll hur hårt Löfquist skott varit för det fanns inte en chans i helvete att den bollen hade trängt igenom skogen av spelarben framför ÖIS:s mål. I situationen efter får Mjällbys vänstermittfältare Johan Svensson en bra chans när han får iväg ett skott mot en skymd Dick Last. Som tur var för Last och för Örgryte går Svensson skott mitt på en välplacerad Last.

Örgrytes mål kom på en strålande vacker omställning. Efter en Mjällby hörna sätter Dick Last snabbt igång spelet genom att spela en kort boll ut på ÖIS:s Christofer Bengtsson. Högerbacken uppfattar att Boyd Mwila fått upp farten på Mjällbys planhalva och skickar iväg en brant boll ner mot kortlinjen. Axel mot axel med Mjällbys mittback Robin Cederberg tvekar inte Mwila en sekund utan trycker till med en härlig axeltackling. Cederberg tappar balansen för en sekund och Mwila kan sno åt sig bollen och spela den snettinåtbakåt till Patrik Elmander, som Mjällbyförsvaret av någon lustig anledning glömt bort. Elmander placerar bollen vid första stolpen under en utrusande Mattias Asper.